Suriyelilerden PKK/PYD'nin astığı ABD bayrağına tepki

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin gümrük binasının üstüne astığı ABD bayrağına tepki gösteren Suriyeliler, "PYD ile birlikte ABD bayrağını da kesinlikle topraklarımızda istemiyoruz." dedi.
Suriyelilerden PKK/PYD'nin astığı ABD bayrağına tepki

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin gümrük binasının üstüne astığı ABD bayrağı bir haftadır yerinde duruyor. 

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin kontrolünde bulunan Tel Abyad ilçesindeki gümrük binasının üstüne 7 gün önce asılan ABD bayrağı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden de görülebiliyor.

Suriye'de 2 Eylül'de Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin çok sayıda militanının bulunduğu Rafi köyünde de çevreye ABD bayrakları asılmıştı.

Bölgedeki yerel kaynaklar, teröristlerin ABD bayrağını "kalkan" olarak kullandığını belirtmişti.

Bölge halkı ABD bayrağını istemiyor

Bu arada Akçakale ilçesinde yaşayan Tel Abyad halkı da kendi topraklarında ABD bayrağının asılmasına tepki gösterdi.

Suriyeli Ali Sultan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yıl önce PYD'nin zoruyla Tel Abyad'ı terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Terör örgütü PYD'nin kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri göçe zorladığını anlatan Sultan, "PYD Suriye'yi bölmeye çalışıyor. ABD bayrağı asarak onlardan oldukları imajını vermeye çalışıyorlar. Biz Suriye halkı olarak PYD ile birlikte ABD bayrağını da kesinlikle topraklarımızda istemiyoruz." diye konuştu.

Suriyeli Havle Müşadeni ise terör örgütü PYD tarafından kendi topraklarından kovulduklarını belirterek, ülkelerindeki hiçbir terör örgütünü istemediklerini söyledi.

PYD'nin ABD bayrağı asmasını kabul etmediklerini ifade eden Müşedani, "Biz ABD'yi de bayrağını da istemiyoruz." dedi.