Suriyelilerin "vatandaşlık açıklaması" sevinci

Suriyelilerin "vatandaşlık açıklaması" sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın Suriyelilere vatandaşlık verilmesine ilişkin açıklaması, Batman'da yaşayan bazı Suriyelileri mutlu etti.

Suriye'nin Şam, Halep ve Kamışlı kentlerinden Esed rejiminin zulmünden kaçarak Türkiye'ye gelen ve Batman'a yerleşen Suriyeli aileler, yakınlarından ve vatanlarından uzakta olmaları nedeniyle buruk girdikleri bayramda, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda yapılan açıklamalar dolayısıyla büyük sevinç yaşıyor.

Yaklaşık 3 yıl önce eşi ve 2 çocuğu ile Batman'a sığınan doktor Imad Ahmet (36), geldikleri günden beri kendilerine misafirperverlik gösterildiğini söyledi.

Türkiye'ye komşu oldukları için Suriyelilerin uyum konusunda sıkıntı yaşamadığını vurgulayan Ahmet, ülkelerindeki savaşın sebep olduğu yıkım ve yaşanan belirsizlik dolayısıyla yaşamlarını, aile olarak çok sevdikleri Türkiye'de devam ettirmek istediklerini aktardı.

- "Türk vatandaşı olmak çok güzel bir şey"

Doktor olmasına rağmen denklik alamadığı için mesleğini icra edemediğini ifade eden Imad Ahmet, "Türkiye'ye, bize ve çocuklarımıza sahip çıktığı için çok teşekkür ediyoruz. Suriyelilere yaptıkları yardım dolayısıyla yetkililere minnettarız." dedi.

Ahmet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kilis'te katıldığı iftar programında, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere vatandaşlık verilmesine ilişkin yaptığı açıklamaya değinerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı vatandaşlık açıklaması bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Türk vatandaşı olmak çok güzel bir şey. Hem Suriye hem de Türkiye vatandaşı olmak, iki kardeş olmak gibidir." ifadelerini kullandı.

- "Çalışma olanağı sağlanırsa çok mutlu oluruz"

Eşi Arapça öğretmeni olan Vefa İsmail (32) ise Halep Üniversitesi mezunu olduğunu dile getirerek, "Müslüman bir ülke kapılarını Suriyeli Müslümanlara açtı. Türk devletine teşekkür ediyoruz. Buradaki okullarda çalışmak istiyorum. Çalışma olanağı sağlanırsa çok mutlu oluruz. Vatandaşlık verilirse çok memnun oluruz ve yaşamımıza burada devam ederiz." diye konuştu.

Ailenin 10 yaşındaki kızı Cudi Ahmet de Suriyelilere vatandaşlık verilmesi yönündeki açıklaması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.