Suriye'nin üç bölgesinde ateşkes ilan edildi

Suriye'nin İdlib kırsalındaki Fua ve Keferya köyleri ile Zebadani'de, rejim güçleri ve Lübnan Hizbullahı ile silahlı muhalifler arasında ateşkes ilan edildiği bildirildi.
Suriye'nin üç bölgesinde ateşkes ilan edildi

Suriye'nin üç ayrı bölgesinde rejim güçleri ve Lübnan Hizbullahı ile silahlı muhalifler arasında ateşkesilan edildiği bildirildi.

Muhalif gruplardan Ahraru'ş-Şam hareketinin basın sorumlusu Ahmed Karaali, İran heyeti ile Suriyelimuhalifler arasında devam eden müzakerelerin ardından sağlananan ateşkesin saat 06.00'dan itibaren geçerli olduğunu ve İdlib kırsalındaki Fua ve Keferya köyleriyle, Suriye-Lübnan sınırındaki Zebadani ilçesini kapsadığını belirtti.

Ahraru'ş-Şam Sözcüsü Ebu el-Yezan Taftanaz da ateşkesin bu sabah üç bölgede başladığını, şu ana kadar küçük çaplı birkaç ihlal yaşandığını ancak bu ihlallerin ateşkesi bozacak boyutta olmadığını söyledi.

Ahraru'ş Şam ile İran heyeti arasında Keferya, Fua ve Zebadani'de 12 Ağustos'ta 48 saatlik ateşkes ilan edilmiş, ateşkesin uzatılması için yürütülen müzakereler, 15 Ağustos'ta, İran tarafının Zebadani ve çevresindeki sivil halkın tehciri konusunda ısrar etmesi nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanmıştı.