Suriye'ye günde 25 tır insani yardım

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük:- "Suriye'nin kuzeyinde halen yardıma muhtaç 4 milyon insan var. Bunların bir milyondan fazlası evlerde değil kamp yerleşim yerlerinde yaşıyor"- "Türk Kızılayı olarak halen günde ortalama 25 tır sevkıyatla
Suriye'ye günde 25 tır insani yardım

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, Suriye'nin kuzeyinde halen yardıma muhtaç 4 milyon insan olduğunu ve bunların bir milyondan fazlasının kamplarda yaşadığını belirterek, "Türk Kızılayı olarak halen günde ortalama 25 tır sevkiyatla Suriyelilere destek oluyoruz. Bunların içerisinde gıda ve hijyen malzemeleri ağırlıkta oluyor." dedi.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki yardıma muhtaç insanların tek umudunun Türkiye olduğunu belirtti.

Bu insanlara yardım ulaştırılabilecek tek güzergahın Türkiye olduğunu ifade eden Küçük, "Suriye'nin kuzeyinde halen yardıma muhtaç 4 milyon insan var. Bunların bir milyondan fazlası evlerde değil kamp yerleşim yerlerinde yaşıyor. Yani bunlar düzenli kampların yanı sıra bireysel olarak kurdukları çadır ortamlarında yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

Küçük, Türk Kızılayı olarak halen günde ortalama 25 tır sevkiyatla Suriyelilere destek olduklarını dile getirerek, "Bunların içerisinde gıda ve hijyen malzemeleri ağırlıkta oluyor. Bu ihtiyaçlar insanlar evlerine dönemedikçe, bir ailenin yaşayacağı hanede 6 aile yaşamaya devam ettiği sürece de devam edecek. Biz yardım kuruluşları dünya siyasetindeki gelişmeleri de insani kaygılarla takip etmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

- "İdlib'ten endişe duyuyorduk"

Küçük, İdlib'te rejimin saldırıları sırasında çok ciddi kaygılar duyduklarını dile getirerek, "Ama Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Soçi görüşmelerinden diplomatik bir başarının elde edilmesiyle İdlib'te vatandaşın geceyi rahat geçirmesi sağlandı. Evet ölüm korkusu geçti, çatışmasızlık ortamı sağlandı ama bölgede yardıma ihtiyaç devam ediyor." dedi.

- "Hizmetlerimizi Suriye'de aralıksız sürdüreceğiz"

Suriye'deki iç savaşın 8. yılının geride kaldığını aktaran Küçük, şöyle devam etti:

"Bizim şöyle bir avantajımız var, aradan 8 yıl geçmesine rağmen bizim insanımız halen 'Suriye' deyince bağış yapmaya devam ediyor. Komşusundaki ihtiyaca yorulmadan destek olmaya devam ediyor. Biz bağışlarla faaliyetlerini sürdüren bir kurumuz. Eğer bu destek olmasa şu an yaptıklarımızı gerçekleştiremezdik. Vatandaşlarımızın bizi bu kadar desteklemesi, sahada 24 saat aralıksız çalışmamıza vesile oluyor."

Küçük, Suriye'nin kuzeyindeki yardıma muhtaç 4 milyon insanın en büyük beklentisinin Türkiye olduğunu anımsattı.

Bölgede altyapı, okul, elektrik gibi bir çok ihtiyaç bulunduğuna dikkati çeken Küçük, şunları kaydetti:

"Devletimizin diğer tüm unsurlarıyla da sahada omuz omuza çalışıyoruz. İstiyoruz ki bölgenin tamamında barış sağlansın, insanlar huzur içerisinde yaşasın, isteyenler ülkelerine dönmeye devam etsin. Bizler de insanların ülkelerine dönmelerini teşvik edici programlar hayata geçirebilecek seviyeye geçelim. Kızılay olarak devletimizin gücü ve vatandaşlarımızın desteğiyle hizmetlerimizi Suriye'de aralıksız sürdüreceğiz."

Kaynak: