Mobil cihaz kayıt sistemi BTK İmei öğrenme 

Yurt dışından getirilen cihazların, yurt içi kayıtlı olabilmesi için imei numarasının kayıtlı olması gereklidir. Btk imei sorgulaması yapılarak imei numarasının yurt dışı kayıtlı olduğunu öğrenmeniz lazım. 
Mobil cihaz kayıt sistemi BTK İmei öğrenme 

Mobil cihaz kayıt sistemi BTK İmei öğrenme 

Yurt dışından getirilen cihazların, yurt içi kayıtlı olabilmesi için imei numarasının kayıtlı olması gereklidir. Btk imei sorgulaması yapılarak imei numarasının yurt dışı kayıtlı olduğunu öğrenmeniz lazım.  Mobil cihaz kayıt sistemini kullanarak telefonun yurt içinde imei numarasının nasıl kaydedileceği konusun da bilgi alabilirsiniz. İmei tk sitesinin bu hizmeti oldukça başarılı. Ayrıca BTK’nın sitesinde yer alan kapatılan cihazlar başlığı altındaki Kayıp/Çalıntı cihazlar, Kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazlar ve kaçak cihazlar ile alakalı sekmelerde imei numarası ile problem yaşayan kullanıcılara çözüm odaklı seçenekler sunulmaktadır.  İMEİ Ssorgulama İphone samsung ve Diğer cihazlar

Kaybolan ya da çalınan cihazlar imei numarası ile tespit edilir ve cihazın sahibi tarafından alınan karar ile imei kayıt dışı bırakılır. Kayıt dışı bırakılan imei numaraları beyaz liste’de saklanır ve kişinin telefonu geri bulması halinde beyaz listeden cihazın sahibi doğrulandığı takdirde cihaz tekrar kullanıma açılır.

E-devlet sitesi üzerinden imei sorgulaması yaparak numaranın çalıntı kaçak ya da kayıp olup olmadığını da öğrenmeniz mümkündür. Bu sayede Mobil cihaz kayıt sistemi de önemi yitirmeden çalışmasına devam etmektedir. İme telefon ekran sorgulaması ve imei numarası ile imei telefon sorgulamalarının  her biri online olarak yapılmakta ve iblgi sorgulaması de ilgili mecralar üzerinden yapılmaktadır. Telefonunuzun imei sorgulamalarını dediğimiz gibi ilgili sorgulama ekranı üzerinden de yapabileceksiniz. Aşağıda bu konu ile ilgili iöei sorgulama kaynağı bulunmaktadır.

Kaynak:  imeisorgula.net