Sürücülerin 'korkulu rüyası' geçitlere kar siperli önlem

Erzincan'da Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitlerine, kar ile tipinin ulaşımı aksatmaması için kar siperleri monte edildi.
Sürücülerin 'korkulu rüyası' geçitlere kar siperli önlem

Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle her kış ulaşımda aksamalar yaşandığından sürücülerin adeta korkulu rüyası olan Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitlerinde kar siperli önlem alındı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü Erzincan 164. Şube Şefliği görevlileri, Erzincan-Sivas karayolundaki Sakaltutan ve Kızıldağ ile Erzincan-Gümüşhane karayolundaki Ahmediye geçitlerinde ulaşımın aksamaması için kış mevsimi öncesi çalışma başlattı.

Çalışma çerçevesinde görevliler, geçitlerin kar yağışı ile tipi sırasında sık sık kapanması nedeniyle riskli olan ve sürücülere korkulu anlar yaşatan bölümlerini belirledi.

Tespitler sonrası Karayolları koordinesinde müteahhit bir firmanın görevlilerince riskli noktalara, kışın ulaşımın aksamadan sürdürülebilmesi amacıyla kar siperleri monte edildi.

Yollarda gerekli tedbirleri de alan görevliler, özellikle kar siperleri sayesinde sürücülere rahat nefes aldırmayı amaçlıyor.

Kar siperlerini monte eden firmanın yetkilisi Doğan Doğan, Erzincan ve çevresinde kış mevsiminin her sene çetin geçtiğini, yaptıkları kar siperleri saysinde ulaşımda aksama yaşanmayacağını ifade etti. 

Erzincan bölgesinde bu yıl planladıkları kar siperi çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını anlatan Doğan, "Kar siperleri yolun kapanmamasına ve ulaşımın aksamamasına önemli katkı sağlamaktadır. Kar siperleri, özellikle yoğun tipi ile kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yüzde 80 fayda sağlayarak ulaşımı rahatlatıyor." dedi.