Sur'un tarihi mekanlarında 'şiir' zamanı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlere yönelik başarılı operasyon ile sağlanan huzur sonrası kafeterya olarak hizmet veren tarihi evlerden şiir sesi yükseliyor.
Sur'un tarihi mekanlarında 'şiir' zamanı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından sağlanan huzur ortamında düzenlenen "Edebiyat Meclisleri" ile tarihi yapıların duvarlarında şiirler yankılanıyor.

Huzur ve güven ortamının tesis edilmesi ile sanat ve edebiyata yönelen gençler, şiir dinletilerinde, Sezai Karakoç, Cahit Sıtkı Tarancı ve Ziya Gökalp gibi şairlerin eserlerini okumanın ve bunları dinlemenin keyfine varıyor.

Cevatpaşa Mahallesi'nin Saraykapı mevkisindeki tarihi bir konakta düzenlenen "Edebiyat Meclisi" etkinliğine katılan gençlerden Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencisi Şükran Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi mekanlarda yaşıtları ile şiir okumaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

DÜ İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Hatice İnce ise Sur'da tarih ve edebiyat ile iç içe olduklarında nefes aldıklarını hissettiklerin aktardı.

"Zaman silah zamanı değil kalem zamanıdır"

Etkinliği düzenleyen Genç Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yusuf Güzel de Diyarbakır gibi tarihi ve edebi yönden zengin bir şehirde yaşamanın kıymetini bilen gençlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Amaçlarının kültürlü, bilgili, şuurlu, hikmetli ve geleceğe hazırlıklı bir gençlik yetiştirmek olduğuna işaret eden Güzel, "Biz ne kadar kişiye ulaşırsak, şiir sesi de o kadar yükselir. Şiiri olan bir toplumda silahlar olmaz. Zaman silah zamanı değil kalem zamanıdır." diye konuştu.