Sütlü künefenin eşsiz tadı Birtat’ta

Konya’da yaklaşık 2 ay önce hizmete giren Birtat Katmer’de bulunan sütlü künefe, Gaziantep katmeri ve çeşitli tatlılar yoğun ilgi gördü.
Sütlü künefenin eşsiz tadı Birtat’ta

Konya’da yaklaşık 2 ay önce hizmete giren Birtat Katmer’de bulunan sütlü künefe, Gaziantep katmeri ve çeşitli tatlılar yoğun ilgi gördü. Yüzde yüz doğal malzemelerden yapılan ve müşterilerin gözü önünde üretilen tatlılarının çok sevildiğini dile getiren Birtat Katmer İşletme Sahibi Serkan Bakır, “Konya’ya yeni bir soluk getirdiğimiz işletmemizde bulunan lezzetli tatlılarımız açılışa özel uygun fiyatlarla hizmete sunulmuştur” dedi.

Konya’da tatlı kültürü günden güne zenginleşiyor. Gaziantep ve Hatay’ın eşsiz lezzetleri olan katmer ve künefe de şehrin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Konya’da yaklaşık 2 ay önce Medova Hastanesi’nin yanında bulunan Selçuklu Park’ta hizmete giren Birtat Katmer’de bulunan sütlü künefe, Gaziantep katmeri ve çok çeşitte tatlı müşterilerden büyük ilgi görüyor. Şerbetin yoğun ve kısa sürede kesen bir karışım olmasından dolayı künefeyi sütle yapan Birtat Katmer’in İşletme Sahibi Serkan Bakır, “Şeker hastalarının kolaylıkla yiyebileceği, ağızda hoş bir lezzet bırakan ve ağır olmayan sütlü künefelerimiz çok beğeniliyor. Gaziantep’e özel katmerlerimiz de bol fıstıklı ve kaymaklı şekilde hizmete sunuluyor” ifadelerini kullandı.

birtat-katmer-konya-1.png

‘TATLIDA USTALIĞIMIZI SERGİLİYORUZ’

Tatlı sektöründeki tecrübelerini kendi işletmesinde sunmak için Birtat Katmeri hizmete sunduğunu dile getiren Serkan Bakır, “Daha evvel katmer ve künefe yapan işletmelerde kazandığımız ustalığımızı kendi yerimizi açarak sergilemek istedik. Sabit müşteri kitlemiz lezzetlerimizi çok seviyor. Her gün sütlü künefemizi, katmerimizi yemek için gelen müşterilerimiz var. Onlar artık buraya alıştılar. İşletmemizi açalı 2 ay oldu ama yıllardır burada hizmet veriyormuşuz gibi çevre esnafı ve vatandaşlarla çok güzel iletişimimiz oluyor. İşletmemizin yanında bulunan Medova Hastanesi’ne gelenler, tatlı ihtiyaçlarını gidermek için bizi tercih ediyor. Bu durumdan gayet memnunuz. Ayrıca her sabah meşhur Sarıyer Kır Pidesi yapmaktayız. Kıymalı, peynirli ve patatesli yaptığımız böreklerimiz günün her saati işletmemizde bulunmaktadır. İnsanlar kahvaltılarında da çoğunlukla burayı tercih etmektedirler. Böreğin haricinde çok çeşitte tatlımız da bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

serkan-bakir-birtat-katmer-1.png

KÜNEFE VE KATMERDE DOĞAL LEZZET

Hatay’ın enfes künefesi ve Gaziantep’in meşhur katmerini en doğal haliyle Birtat’ta yaptıklarını söyleyen Serkan Bakır, “Bünyemizdeki tatlılarımızı katkısız en doğal şekliyle müşterilerimize sunmaktayız. Sütlü künefe, kare katmer, simit katmer, kadayıf çeşitleri, billuriye, fıstıkzade, hasır kadayıf, burma kadayıf, kızarmış dondurma, sufle gibi tatlılar yapıyoruz. Ürünlerimizin tamamını burada günlük kendimiz üretmekteyiz. Malzemelerini de yörelerine ait yerlerden getiriyoruz. Yüzde yüz doğal maddelerden imal ettiğimiz tatlılarımız için peynirimizi Hatay’dan, kaymak, fıstık gibi ürünlerimizi de Gaziantep’ten getirtmekteyiz. Bu malzemeleri ustalıklarımızla birleştirerek sunum yapmaktayız.Açılışa özel büyük indirimler yaptık. Sütlü künefemizin porsiyon fiyatını 10 lira olarak belirledik ve büyük ilgi gördü. Kare katmerimizi 20 liraya, simit katmerimizi de 28 liraya vermekteyiz. Piyasanın çok altında tanıtım fiyatı olarak belirledik. Herkes Birtat lezzetlerini tatsın istedik” dedi.

birtat-katmer-konya-3.png

‘KONYA BİRTAT’I ÇOK BEĞENDİ’

Konya’nın yeni tatlıcısı Birtat’ın şehirde yoğun ilgi gördüğünü belirten Serkan Bakır, “Konyalılar Birtat’ı çok beğendi. Bugüne kadar gayet güzel yorumlar aldık. Bir tatlımızın lezzetine bakan diğerlerinden de almak istiyor. Çünkü burada doğal malzemelerle ürettiğimiz için insanlar gönül rahatlığıyla yiyebiliyor ve ailelerine de alabiliyor. Gaziantep katmerimizin hamurunu burada müşterilerimizin gözü önünde açarak hazırlıyoruz, fırınlıyoruz ve daha sonra süsleyerek servis ediyoruz. Sütlü künefemizi de aynı şekilde yine göz önünde pişirerek üzerine sıcak süt döküp hizmet ediyoruz. Künefeyi neden sütle yaptığımız soruluyor. Şerbet su ve şekerden yapıldığı ve ağır olduğu için tercih etmiyoruz. İnsanlar daha künefenin tadına varamadan doyuma ulaşıyor ve yiyemiyorlar. Bizler de hem sağlıklı hem de hafif olması açısından künefelerimizi sütle yapmaktayız. Çok lezzetli olmakta ve gerçekten tam manasıyla insanlar tadını çıkararak künefelerini yemektedirler. Herkese mutlaka tavsiye ederiz” diye konuştu.

birtat-katmer-konya-haber8.png

‘TÜM LEZZETLERİMİZİN ARKASINDAYIZ’

İşletmelerinde bulunan tüm ürünlerinin arkasında olduklarını ve lezzetine garanti verdiklerini dile getiren Serkan Bakır, “Şehrimizde çok sayıda künefeci, tatlıcı bulunmaktadır. Fakat neden Birtat diyecek olursak, yaptığımız tüm ürünlerin arkasındayız. Daha evvel de belirttiğimiz gibi glikoz olmadan doğal bir şekilde tüm ürünlerimizi burada müşterilerimizin gözü önünde üretmekteyiz. Her malzemelerimizi kendine has yöresinden getirtmemiz de lezzetlerimize ayrı bir kalite katmaktadır. Herkesi mutlaka lezzetlerimizi tatmaya bekliyoruz. Sabah 06.30’dan gece 02.00’ye kadar hizmet vermekteyiz. Gece gündüz canı börek ve tatlı çekenlere yardımcı olmaktayız. Tüm ürünlerimiz tüm saatlerde temin edilebilir. Birtat’ın lezzetlerini tadanlar asla vazgeçemeyecekler diyoruz” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

serkan-bakir-birtat-katmer-3.png

birtat-katmer-konya-haber7.png

birtat-katmer-konya-9.png

birtat-katmer-konya-4.png

birtat-katmer-konya-5.png

serkan-bakir-birtat-katmer-2.png

birtat-katmer-konya-6.png