ŞUTSO’ya atanan kayyum heyeti göreve başladı

ŞUTSO’ya atanan kayyum heyeti göreve başladı

Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin'in FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda oluşan yönetim boşluğunu gidermek için atanan 3 kişilik kayyum heyeti görevine başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından atanan 3 kişilik kayyum heyetinde yer alan İsmail Demirkol, Hasan Fehmi Hayırlı ve Emin Bayaslan, bugün görevine başladı. Atamayla ilgili basın açıklaması düzenleyen kayyum heyeti, süreç hakkında bilgi verdi. Daha önce ŞUTSO Başkanlığı da yapmış olan ve kayyum heyetinin başkanı olarak atanan İsmail Demirkol, "Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına kayyum olarak atanan heyetiz. Bu süreç içerisinde bizim görevimiz boşalan meclis üyeliklerine meslek komitelerinin yedeklerinden çağırarak meclisi oluşturmak ve oluşturulan meclisle ŞUTSO'nun başkanı ve yönetim kurulunun seçilmesini sağlamak. Bunun için bu gün Şanlıurfa Merkez hakiminden randevu aldık. Öğleden sonra onunla görüşeceğiz. Bu süreci belirleyeceğiz. Valimizi ziyaret edeceğiz. Bu arada acil konular var. Personelin bayram öncesi maaşları gibi. O konuları ele alacağız. Onun dışında bizim bu seçim sürecinin tamamlanması dışında bir tasarrufta bulunma düşüncemiz yok. Çünkü Oda'nın temsilcisi meclistir, meclisin belirleyeceği yönetim kuruludur. İcra yetkisi yönetim kurulundadır. Bizim görevimiz o yönetim kurulunu belirlemektir. Yönetim kurulu belirlendikten sonra rutin işleri onlar yürütecektir. Biz kayyum konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek için sizlerle bir araya geldik" dedi.

Sürecin ne kadar zaman alacağı konusunda sorulan soruya da cevap veren İsmail Demirkol, "Belirli bir takvim yok ama bizim düşüncemiz bu süreci en kısa sürede tamamlamak. Çünkü biliyorsunuz bütün Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da Ticaret ve Sanayi Odaları bulundukları illerin en güçlü sivil toplum kuruluşlarıdır. Oda yalnız bir sivil toplum kuruluşu değildir, kamu kurumu niteliği taşıyan bir kuruluştur. O nedenle ciddi fonksiyonları, görevleri olan bir kuruluştur. Onun için bu boşluğa, açıklığa gelmez. Böyle bir açık bırakmak istemiyoruz. Onun için olabildiğince bu süreci hızlandırmak ve kısa sürede tamamlamak ama bu ne kadar sürer, çünkü sözün başında da ifade ettiğim gibi mecliste tutuklamalar, istifalar, devamsızlıklar nedeniyle boşalmalar var. Bu boşalmaları tamamlamamız lazım. Meslek komitelerinde de yedekler içinde boşalmalar var. O nedenle hem meclis üyesi boşalmış, meclise meslek komitesinden yedek gelmesi lazım ama orada da boşalma var. O nedenle meslek komitesinin de seçiminin yapılması lazım. Bunlar tabi günler alacak konular. O nedenle ne kadar sürer ezbere konuşmak olmaz. Bu süreci olabildiğince hızlandırıp kısa sürede yönetimin iş başına gelmesini sağlamak ve onlara görevi devretme düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu.

Yeniden başkan adayı olup olmayacağı sorusunu da cevaplandıran Demirkol, böyle bir düşüncesinin olmadığını dile getirdi.

Kayyum olarak atanan heyetteki İsmail Demirkol'un daha önce ŞUTSO'da başkanlık yaptığı, diğer iki kişinin ise daha önceden genel sekreterlik görevi yürüttükleri öğrenildi.

ŞUTSO’ya atanan kayyum heyeti göreve başladı

Kaynak: