'Suudi Arabistan Türkiye dostluğu kıyamete kadar sürsün'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Suudi Arabistan ve Türkiye halkları arasındaki dostluğunun kıyamete kadar sürmesini temenni ediyorum." dedi.
'Suudi Arabistan Türkiye dostluğu kıyamete kadar sürsün'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Suudi Arabistan ve Türkiye halkları arasındaki dostluğunun kıyamete kadar sürmesini, ekonomik, kültürel, siyasal her alanda bu ilişkinin gelişerek devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

Suudi Arabistan’ın bağımsızlığının 84. yıl dönümü nedeniyle JW Marriott Otel'de düzenlenen resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Adil Sirac Merdad, birçok ülkenin büyükelçisi ve yetkililer katıldı.

Konuklara resepsiyon salonunun girişinde kahve ve hurma ikram edildi.

Türk ve Suudi milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonda Kurtulmuş ve Büyükelçi Merdad pasta kesti.

Resepsiyonda Suudi Arabistan'ın geleneksel kılıçlı halk oyunu gösterisi yapıldı. Eline kılıç alan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Akdağ ve Büyükelçi Merdad bir süre oyuna eşlik etti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, resepsiyonun yapıldığı otelden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin hem bölgenin iki önemli ülkesi hem de çok kadim dostlukları olan iki ülke olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına Suudi Arabistan’ın milli gününde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Kurtulmuş, resepsiyonda Suudi Arabistan’ın Necid bölgesinin geleneksel danslarını da yaptıklarını dile getirdi.

Suudi Arabistan halkına ulusal günleri dolayısıyla tebriklerini bildiren Kurtulmuş, “Suudi Arabistan ve Türkiye halkları arasındaki dostluğunun kıyamete kadar sürmesini, ekonomik, kültürel, siyasal her alanda bu ilişkinin gelişerek devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Resepsiyondan ayrılırken konuşan Sağlık Bakanı Akdağ da Suudi Arabistan’ın milli gününü kutlayarak, ülkenin daha nice milli günlere ulaşmasını temenni ettiğini belirtti.

Büyükelçi Merdad yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan-Türkiye ilişkilerinin son dönemde gelişerek stratejik bir aşamaya geldiğinin altını çizdi. Merdad, nisan ayında kurulan Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi’nin ilk toplantısının ekim ayında yapılacağını belirterek, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini her alanda geliştirmeye gayret göstereceklerini kaydetti.