Suudi Arabistan'da canlı bomba saldırısı!

Suudi Arabistan'da Şii'lerin yoğunlukla yaşadığı Katif kenti ve Medine'de intihar saldırıları düzenlendi. Çok sayıda ölü ve yaralı var.
Suudi Arabistan'da canlı bomba saldırısı!

Suudi Arabistan'ın kutsal şehri Medine'de Mescid-i Nebevi yakınlarında intihar saldırısı meydana geldi. Emniyet güçlerinin güvenlik kontrolü yaptığı noktada düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan'ın Medine ve Katif şehirlerinde intihar saldırıları gerçekleştirildi.
Medine'deki saldırı, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'nin yakınlarında gerçekleşti.
Reuters haber ajansı, emniyet güçlerinin güvenlik kontrolü yaptığı otopark ile Mescid-i Nebevi yakınlarında bir canlı bombanın patlayıcıları infilak ettirdiğini duyurdu.
Akşam ezanından hemen sonra meydana gelen saldırıda, saldırganın yanı sıra 2'si sivil 6 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı belirtildi.
Suudi yetkililer, saldırganın amacının Mescid-i Nebevi'nin avlusuna girmek olduğunu açıkladı.

Katif'te de iki ayrı saldırı
Aynı saatlerde, ülkenin doğusunda Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Katif şehrindeki Şeyh Ferec El-Amran Camisi'ne saldırı yapıldı.
Görgü tanıkları, iki ayrı patlama olduğunu ve ilk patlamanın otoparkta, ikincisinin de cami yakınında gerçekleştiğini söyledi.
2 intihar eylemcisi tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıda ölü ve yaralının olmadığı ifade edildi.
Dün gece de ABD Cidde Başkonsolosluğu yakınlarında intihar saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 2 polis yaralanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kral Selman'ı aradı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman'ı arayarak Suudi Arabistan'daki menfur terör saldırılarını kınadı. Erdoğan, hayatlarını kaybeden masum sivillere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.