Suudi Arabistan'da Süper Kupa krizi... Fenerbahçe ve Galatasaray'dan tarihi rest

Fenerbahçe ve Galatasaray, Süper Kupa maçı öncesi İstiklal Marşımızın okunmaması ve Atatürk tişörtleri ile pankartlarına izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF'ye iletti.
Suudi Arabistan'da Süper Kupa krizi... Fenerbahçe ve Galatasaray'dan tarihi rest

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, Fenerbahçe ile Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde oynanacak Turkcell Süper Kupa maçı öncesi açıklama yaptı.
Eray Yazgan, Milliyet'ten Nevzat Dindar'a yaptığı açıklamada, "İstiklal Marşımızın okunmasına izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe de Galatasaray'a destek çıkarak, İstiklal Marşımız ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF'ye iletti.

SUUDİLER, ATATÜRK VE İSTİKLAL MARŞI'NA İZİN VERMEDİ

Suudi yetkililer, Süper Kupa maçı öncesi Atatürk posterine, 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına, Atatürk tişörtlerine ve İstiklal Marşı'na izin vermediler. Suudiler kararından dönmezde iki takım da maça çıkmama kararı aldı.

ALİ KOÇ: "PANKARTA İZİN VERMEDİLER"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da "Atamız'ın 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünü hatırlatmak istiyorum. Biz bu pankartla çıkacaktık, 'Peace at home, peace in the world'. Anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemişler. Tam netleşmedi konu." dedi.

Suudi Arabistan'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak maç öncesinde Atatürk ve Milli marşımız ile ilgili engelleme çalışmalarının olmasının ardından Türkiye futbol Federasyonu cephesinden açıklama geldi.

HAMİT ALTINTOP: TAAHHÜTNAME VAR

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, gazeteci Emre Tilev'e yaptığı açıklamada "Taahhütname var, Suudiler bu taahhütnameye uymak zorundalar. Şu anda toplantılar da devam ediyor." dedi.

Maç öncesi 100. Yıl Cumhuriyet seremonisinde Cumhuriyetin 100. yılı için yaptığı şarkısı söyleyecek olan şarkıcı Norm Ender, gazeteci Candaş Tolga Işık'a yaptığı açıklamada "Buraya İstiklal Marşımız ve Parla'yı söylemek için geldim. Birazdan TFF Başkanı ile bir toplantı yapacağız. Henüz bana bildirilen bir değişiklik yok." ifadelerini kullandı.

TFF'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Kupa maçı Türk bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama etkinlikleri, şehitlerimiz için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz." denildi.

Başkent Riyad'da bu akşam yapılacak karşılaşma TSİ 20.45'te başlayacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :