Suudi Arabistan'daki terör saldırılarına tepkiler

-
Suudi Arabistan'daki terör saldırılarına tepkiler

Avrupa Birliği (AB), terörizmin her türlüsüyle mücadelede ortaklarıyla çalışmayı sürdüreceğini belirtti.

AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suudi Arabistan'daki terör saldırılarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kutsal ramazan ayının son günlerinde Suudi Arabistan'ın çok sayıda bombalı saldırıya hedef olduğunu anımsatan Mogherini, bunlardan birinin de Müslümanların en kutsal mekanlarından Medine'de Mescid-i Nebevi yakınlarında bir intihar saldırganı tarafından düzenlendiğini ifade etti.

Mogherini açıklamasında, "AB, hayatını kaybedenlerin yakınlarına içten başsağlığı temennilerini iletir ve yaralananlara acil şifalar diler. AB, terörizmin her türlüsüyle mücadelede ortaklarıyla çalışmaya devam edecek" ifadesine yer verdi.

Suudi Arabistan'da dün Katif ve Medine'de Mescid-i Nebevi yakınlarında terör saldırıları düzenlenmişti. İçişleri Bakanlığı, intihar saldırılarında 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

ABD'nin Cidde Başkonsolosluğu yakınlarında önceki gün düzenlenen intihar saldırısının ise Pakistanlı bir kişi tarafından düzenlendiği açıklanmıştı.