Suudi Arabistan'dan İranlı hacılarla ilgili açıklama

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Benten, 'Suudi Arabistan, başka ülkelerden gelecek tüm İranlı hacı adayları için vize verilmesi konusunda mutabık.' dedi.
Suudi Arabistan'dan İranlı hacılarla ilgili açıklama

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten, ülkesinin İran dışında başka ülkelerden gelecek İranlı hacı adaylarına vize verilmesini kabul ettiğini bildirdi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre Benten, Avrupa, Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Afrika'dan hac ziyareti için vize başvurusunda bulunan İranlı hacı adaylarının tamamının taleplerinin olumlu karşılandığını belirterek, halihazırda Mekke'de bulunan İranlı ziyaretçilerin ibadetlerini ifa ederek selametle dönmelerini temenni ettiğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın dünyanın her yerinden her türlü ulus, ırk ve mezhepten hacı adaylarını kabul ettiğini ve onları memnuniyetle karşıladığını dile getiren Benten, "Suudi Arabistan, başka ülkelerden gelecek tüm İranlı hacı adayları için vize verilmesi konusunda mutabık." dedi.

İran'ın İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı, Suudi Arabistan'la yaşanan vize sorunu, hacıların kutsal topraklara gidişi ve güvenliği gibi konularda anlaşma sağlanamadığı için İranlı vatandaşların bu yıl hacca gitmeyeceklerini açıklamıştı.

Suudi Arabistan yönetimi ise İranlı hacı adaylarının ibadetlerini yerine getirmesi için İran Hac ve Ziyaret Kurumu heyetinin öne sürdüğü taleplerin karşılandığını ancak İranlı heyetin hac mevsimi düzenlemeleri için hazırlanan anlaşmaya imza atmadığını belirtmişti.