Suyun hayatımızda önemi büyük

Bitkisel takviyeler ve manuel terapi uzmanı Halil İbrahim Büyükmumcu suyun hayatımızdaki önemi hakkında Yeni Haber’e açıklamalarda bulundu.
Suyun hayatımızda önemi büyük

Hayatımızda suyun öneminin büyük olduğunun altını çizen Büyükmumcu, 20-50 yaşları arasında bazı insanlarımız su içmiyorlar. Benim suyla aram yok, benim midem suyu sevmez gibi mazeretlerle suyla adeta düşman olmuşlar. Suyu sanki çok kötü bir şeymiş gibi beyinlerine şartlandırmışlar. Halbuki su hayattır. Suyun içindeki vitamin ve minareller bize lazım. Tabi bu kaynamış su değil. Doğal su. Çorbayla ya da çayla alınan su aynı değildir” dedi.

SUYUN YERİNİ HİÇBİR ŞEY TUTMAZ

Doktorların verdiği insan vücudunun tüketmesi gereken su miktarı oranının olduğunu ifade eden Büyükmumcu, “Yaklaşık 25-30 kilo olan bir insan 1 litre su içecek. 50 kiloysa 2 litre, yüz kiloysa 4 litre su içecek. Hele ramazan ayında iftar ile sahur arasındaki sürede mutlaka kilomuza orantılı bir şekilde su içmemiz gerekiyor. Fazlasını içersek böbreğe zarar veriyor, az içersek yine böbreklere zarar veriyor. Bunu çok iyi ayarlamamız gerekiyor. Beynimize suyun faydalı olduğunu vücudumuzun suya ihtiyacının olduğunu suyun ilaçların üzerinde etkili olduğunu su içen insanların sağlıklı olacağını beynimize kaydetmeliyiz. Ömür boyu bir insan bu orantıyı korumalıdır. Sağlıklı olan ve sağlıklı kalmak isteyen insanlar mutlaka su tüketmelidir. Sulu gıda olan meyve sebzeleri de tüketmeyi ihmal etmeyelim. Su eşittir su. Suyun yerini hiçbir şey tutmaz” diye konuştu.
İSMAİL POÇAN

Kaynak:YENİ HABER