Hacı Ahmet Şimşek

Hacı Ahmet Şimşek

T E C A V Ü Z

T E C A V Ü Z

                Son bir haftadır maalesef son derece üzücü iki kız çocuğunun ölümüyle ilgili olaylar yaşadık. Allah bir daha kimse başına vermesin ve ailelerine ecir sabır versin.

                Fakat dikkatimi çeken husus, olaylara hemen hamasi söz ve fikirlerle yaklaşılması ve Türk milletini rencide edecek kanaatlere ulaşılması oldu. Gönül ister ki, bu tür iğrençlikler hem dünyada hem de bizde hiç olmasın. Hâlbuki araştırma sonuçları hiç de sanıldığı gibi değil.

Geçen yılın sonunda ABD’de bir araştırmanın sonuçları bize de geldi ve basında yer aldı. Dünyada tecavüz suçunun en fazla görüldüğü yer ABD. Ülkede son 1 yılda 90 bin 185 tecavüz vakası yaşandı. ABD Tecavüzle Mücadele Merkezinin istatistiklerine göre ülkede dakikada 1,3 tecavüz hadisesi yaşanıyor.  Ülkede günde 1.900 ve yılda 683 bin kadına tecavüz ediliyor. Buna göre ABD’de her 8 kadından biri tecavüze uğruyor. Bu olayların bir kısmının polise intikal etmediği, mağdurların susmayı ve olayı gizlemeyi seçtiği de belirtiliyor. Tecavüze uğrayanların yüzde 62’si 18 yaşından, bunun yüzde 29’u ise 11 yaşından küçük. Tecavüz edilenlerin yüzde 22'si ise erkek çocuklar. ABD’de kadınların yaklaşık yüzde 20’si hayatlarında bir kere tecavüze uğruyor  ya da tecavüz girişimine maruz kalıyor. ABD'de son 15 yılda 200 binden fazla çocuğun evlendiği açıklandı. On eyaletin istatistikleri açıklanmadığı için gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu belirtilmiştir.

Tecavüzün en çok olduğu ülkeler şunlar: ABD, Hindistan, Çin, Kanada, İsveç, Sri Lanka, Güney Afrika, Fransa, Almanya, İngiltere. Burada dikkatinizi çekecek husus, sanırım Avrupa ülkelerinin olması değil mi? Bazı verilerde Müslüman ülkeleri öne çıkarmaya çalışıyorlar. Bunun sebebi 18 yaş altı evliliklerin buralarda çok olması. Bunun iki sebebi var; birincisi bu bölgeler genellikle sıcak ülkeler olduğu için özellikle kız çocukları kuzey ülkelerine göre fiziksel olarak daha çabuk gelişiyorlar. İkincisi ise evlilik için buluğ çağına erişmenin yeterli olması. Fakat hemen şunu belirteyim ki, evlilik için fiziksel gelişmeden daha önemlisi psikolojik olarak da buna hazır hâle gelmektir. Zaten genç, tahsil yapmak istiyorsa ve evlenmek istemiyorsa onu evliliğe zorlamak da son derece yanlış.

Diğer bir husus da idam cezası. Maalesef bu da mâni olmuyor. Mesela; Çin’de idam cezası var ama önlemiyor. Bu gayriinsani olaylara engel olabilmenin tek çaresi ahlak ve vicdan, bunun da kaynağı doğru anlaşılan dindir. Bütün dinlerde bu yasaktır. Yeter ki, din adamları dini doğru anlatsınlar ve kendileri asla bu tür hadiselere karışmasınlar.

Dünyada tecavüz hadiselerinin en az görüldüğü ülkeler Türk cumhuriyetleri. Tabii ki bunun birinci sebebi örf, âdet ve gelenekler. Çünkü bizim geleneğimizde tecavüz ve ensest ilişki düşünülemez bile. Hatta bazı eski Türk boylarında zina, tecavüz ve hırsızlığın cezası yoktu. Çünkü böyle bir suç işlenmezdi. Hatta tek eşlilik esastı. Sadece devletin bekası için han ve emîrler ikinci evlilik yaparlardı ve onlar da komşu ülkelerin eş seviyedeki kızlarıyla evlenirdi. İkinci sebebi ise akraba evliliği yapılmadığı için engelli çocukların sayısının son derece az olmasıydı. Bir asra yakın Sovyet hegemonyasında kalmalarına rağmen bu gelenekleri bozulmamıştır. Sadece Özbeklerde bizdeki gibi akraba evliliği vardır. Kazak, Kırgız, Çuvaş, Altay, Başkurt, Türkmen, Tatar ve birçok Türk soyluların aynı sülaleden olan çocukları birbirleriyle evlenmezler.

Hâl böyle olunca her konuda Batı’nın bizden ileride olduğunu savunanlar bu konuda haklılar, evet güya medeni ülkeler bu konuda fersah fersah bizi geçmişlerdir. (!)

Türk ve Müslüman olmanın kompleksini yaşayanlara diyorum ki; sizi zorla tutan yok, buyurun istediğiniz yere gidebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hacı Ahmet Şimşek Arşivi
SON YAZILAR