Tabiatı İsraf, İnsanı İsraftır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çocuklara çevre bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen programların Konya ayağı Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezinde gerçekleştirildi.
Tabiatı İsraf, İnsanı İsraftır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hava kirliliğinden, atık yönetimine, su kaynaklarının temizliğinden tasarrufuna kadar birçok konu hakkında toplumda bilinç ve farkındalık oluşturmak için; “Çevrem Sensin” ismiyle düzenlediği etkinliklerine Konya’da devam etti. Üzerimizde çok derin etkiye sahip olan çevre hakkında daha hassas bir şekilde durulması gerektiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, “Dünyada artık çevre konuları çok önemli bir yer tutuyor. Bu konu ile ilgili olarak dünya genelinde yılda birçok uluslararası toplantı yapılıyor. Teknolojinin gelişmesi ve sanayileşme ile birlikte çevre sorunları daha da arttı. Sanayi devriminden bu yana karbondioksit salınımı yüzde 42 artmış. Bir taraftan kalkınma, büyüme, gelişme devam ederken bir taraftan da kirlilik de doğru oranda artıyor. Eğer biz tabiatı israf edecek olursak aslında insanoğlunu israf etmiş oluruz. Çevrenin bize bir emanet olduğu bilinci içinde hareket etmeliyiz.” dedi.

6-1-2-001.jpg

“TÜRKİYE DÜNYAYI EN KİRLETEN ÜLKELERDEN”

Türkiye’nin atmosferi kirletmesinin her geçen yıl azaldığını belirten Tuzcuoğlu, “Dünyayı en az kirleten ülkelerden biri de Türkiye. Dünyayı en çok kirleten ülkeler ise baktığınız zaman birçoğuna çevre hassasiyetini gündeme getiren ülkelerin olduğunu görüyorsunuz. Türkiye mavi bayraklı plaj sıralamasında dünya ikincisi, inşallah dünya birincisi oluruz. Daha önce baktığımız zaman her yıl enerji ihtiyacı yüzde 6,7 artarken atmosferi kirletmenin Türkiye’de yüzde 6 civarında azalıyor. Ülkemiz bu anlamda iyi bir noktada, o bir kaşık suda fırtına koparanlara siz bakmayın. Ülkemiz bu anlamda iyi bir noktada bulunuyor.” diye konuştu.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ