Taburcu olup kardeşine koştu

Gaziantep'teki terör saldırısında iki kulağında da işitme kaybı yaşayan Saliha Toraman, taburcu olur olmaz ameliyattan çıkan 14 yaşındaki kardeşi Cansu'nun yaralarını sarmaya koştu.
Taburcu olup kardeşine koştu

Gaziantep'teki terör saldırısının ardından işitme kaybı yaşayan Saliha Toraman, taburcu olduktan hemen sonra, ameliyattan çıkan 14 yaşındaki kardeşi Cansu'nun yardımına koştu.

20 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki bir sokakta düzenlenen kına gecesine yapılan terör saldırısı sonrasında hayatını kaybeden 55 kişinin aileleriyle yaralıların hayata tutunması için devletin tüm imkanları seferber edildi. Patlamanın ardından Toraman kardeşlerin tutumları da kardeşlik duygularının beraberinde getirdiği fedakarlığı gözler önüne serdi.

Patlama nedeniyle her iki kulağında hasar oluşan ve geçirdiği ameliyatlardan sonra taburcu edilen Saliha Toraman, olay anında "bulamadım" diye hayıflandığı kardeşi Cansu'nun ameliyatta olduğunu öğrenince sargılı halde kardeşinin bulunduğu Gaziantep'teki HATEM Hastanesine koştu. Ailesinin dinlenmesi konusundaki ısrarlarına rağmen kardeşinin refakatçiliğini yapmak isteyen Saliha Toraman, 2 gündür kardeşinin adeta eli kolu oluyor.

"En önemli sorunum kardeşimdi. Çok şükür o da tedavi oldu"

Kendi acısını unutup kardeşinin iyileştiğine sevinen Saliha Toraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kına gecesine kardeşi Cansu ile beraber gittiğini anlattı.

Normal bir düğün yerinde olanların yaşandığı olay yerinde hiç beklenmedik bir anda üzücü olayın yaşandığını ifade eden Toraman, "Aslında biz patlamayı duyunca hoparlör patladı sandık. Bir anda her yer alev topuna döndü, gözümü açtığımda her yer toz duman, kan ve revan içerisindeydi, insanlar yerlerdeydi." dedi.

Kendisine geldiğine ilk olarak Cansu'nun aklına geldiğini dile getiren Toraman, şöyle konuştu:

"Kardeşimle gittiğim için kendime gelir gelmez, hemen kardeşimi aramaya çalıştım. Tüm akrabalarım oradaydı ama kardeşimi bulmak istedim. Aradım, aradım ama hiç bir şekilde bulamadım. Evet, ben yaralıydım ama az çok kendimdeydim. O an yaralı olduğunu düşünmedim, başkalarına yardımcı olmak istedim ama yapamadım. Düşünsenize bir anda patlama oluyor ve tüm akrabalarınız yerde yatıyor. Benim 2 kulağım zarar gördü, ameliyat oldum ama o sorun değil. En önemli sorunum kardeşimdi. Çok şükür o da tedavi oldu. İnşallah diğer yaralılar da bir an önce şifa bulur."

Hiç bir şeyden haberi yok

Saliha Toraman, kardeşi Cansu'nun yaşanan olaylardan haberinin olmadığına dikkati çekti.

Terör saldırısında 2 dayısını, 6 kuzenini ve kayınpederini kaybettiğini, birçok yakınının da yaralandığını söyleyen Toraman, "Cansu olayın büyüklüğünü ve ölenlerin hiçbirini bilmiyor. Hepsini yaralı biliyor. Öğrenmesin diye de televizyon izletmiyorum. Çünkü yaşı daha çok küçük. Yavaş yavaş öğrenmeli. Ben söyleyemem. Artık kim nasıl söyleyecek bilemiyorum. Kaybımız 1 değil, 2 değil, hepsi beraber öldü. Olayı kaldırabileceğini düşünmüyorum." diye konuştu.