Tahir Akyürek: 24 Haziran sadece bir seçim değildir

24 Haziran'ın Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayan AK Parti Konya 27.Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, "Büyük bir sistem değişikliği yaşanacak. Bu açıdan Türk tarihi açısından çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
Tahir Akyürek: 24 Haziran sadece bir seçim değildir

Türkiye’nin seçimlere ve oy kullanmaya alıştığını ifade eden AK Parti Konya 27.Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, “Son 4 yılda bu cumhurbaşkanlığı ve referandumu da saydığımızda altıncı seçim oluyor. Bunun getirdiği bazı problemler oluyor. Neredeyse 6 ayda bir seçim oldu. Biraz daha kanıksanmış oldu. Genel seçim beklentisi vardı zaten. Ancak erkene alınması 5 yıllık yeni bir icraat döneminin imkan dahilinde olması Türkiye için olumlu gelişmeler. Vatandaş açısından bir problem yok. Zaten vatandaş, son 4 yılda 5 defa daha önce sandığa gittiği için bir duruşları vardı. Bu seçimlerde dikkatimi şu çekti. İnsanlar arasında kararsız oranı çok az. Kararlarını önceden vermiş durumdalar. Sadece ittifak sistemi ilk defa uygulandığı için orada bir değerlendirme yapılıyor. İttifaklarla ilgili tartışma var. Cumhur ittifakı, millet ittifakı ve ayrı ayrı gidenler var. Kararlı olan insanlar o noktada biraz belki farklı tartışmalar içinde. İnsanların ilgisi gayet iyi. Ben oy kullanma oranının Konya’da yüzde 85’in üstünde olacağını tahmin ediyorum. Avrupa’da veya diğer demokratik ülkelerde yüzde 40’lar 50’lerde olduğunu düşünürsek Türkiye’nin katılımcı demokrasi görüşünü beyan etme açısından çok ön planda olduğunu görüyorsunuz. Konya da katılımda Türkiye ortalamasının üstünde bir katılım gösterir genellikle. Konya’da bu açıdan da ilginin büyük olduğunu partimize ilgininse bu açıdan oldukça büyük olduğunu ifade edebilirim” şeklinde konuştu.

tahir-akyurek-saha-calismasi-(1).png

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

“Dünyadaki gelişmeler, dünya konjonktürü, bölgemizdeki meseleler dikkate alındığında 24 Haziran zaten Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli bir kilometre taşı oluşturuyor” diyen Akyürek, “Beş yıllık yeni bir icraat dönemi aynı zamanda yeni bir hükümet dönemini meydana getirmiş olacak. Çünkü malumunuz, gene seçim süresi 4 yıldan 5 yıla çıkarılmış oldu. Beş yıl Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşma yılı olacak. Bu açıdan Türkiye’nin geleceği açısından elbette çok önemli. Fakat 24 Haziran’ın bir başka önemi daha var. Türkiye’deki siyasal sistem değişiyor. Parlamanter sistemin yerini Cumhurbaşkanlığı sistemi almış oluyor. Bu nedenle de Türkiye tarihi için de çok büyük önem arz ediyor. Bu seçime katılmak, katkı yapmak, oy kullanmak, görüşünü beyan etmiş olmak aslında Türkiye’nin gelecek yüz yıllık perspektifine katılmak onu belirlemeye katkı yapmak olmuş olacak. 24 Haziran’da Türkiye’de parlamanter sistem değişimi gerçekleşecek. Bu da Türk siyasal tarihi açısından çok önemli bir dönüm noktası olacak” dedi.

tahir-akyurek-saha-calismasi-(4).png

“YENİ SİSTEME KARŞI OLANLAR DA ADAY OLDU”

24 Haziran için 2 önemli görüşün ortaya çıktığını belirten Akyürek, “Birisi Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olanlar, ikincisi de bu sistemi benimseyenler. Türkiye’de icraatların daha da hızlanması için, bürokrasinin bürokratik oligarşinin artık tamamen sona ermesi için, dünyayla daha hızlı yarışabilmek için Cumhurbaşkanlığı sistemini savunan AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi gibi partiler ittifak yaptı. Manidar olan şu, Cumhurbaşkanlığı sistemini istemeyenler de Cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıktı. Geçmişten bu yana tüm siyasi liderler başkanlık sisteminden yana görüş belirtmişti. Rahmetli Menderes’ten Demirel’e, Rahmetli Özal’dan, Erbakan ve Türkeş’e, başkanlık sisteminden yana görüş beyan etmişlerdi. Türk siyasal sistemi o açıdan yeni bir denemede bulunmuş oluyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminin referandumda olduğu gibi bu yeni oylamada da büyük bir şekilde kabul göreceğini dolayısıyla bu sistemi savunanların büyük bir çoğunlukla Türkiye’deki büyük siyasal dönüşüme imza atacağını düşünüyorum. 24 Haziran sadece bir seçim değildir. Büyük bir siyasal dönüşüm, büyük bir sistem değişikliği, parlamenter sistemden yeni bir sisteme geçiş, bu açıdan Türk tarihi açısından da önemlidir” ifadelerini kullandı.

tahir-akyurek-saha-calismasi-(3).png

“HERKES GÖRÜŞÜNÜ BEYAN ETMELİDİR”

Vatandaşları 24 Haziran günü oy kullanmak üzere sandığa gitmelerini tavsiye eden Tahir Akyürek, “Öncelikle demokrasi sisteme oy kullanmak bir görev ve sorumluluktur. Oyu sadece kullanıp kullanmamakta özgür olduğun bir hak olarak görmemek gerekiyor. Mutlaka bunu yerine getirmek gerekir. Çünkü bu görevi yerine getirememek de büyük bir sorumluluk doğuruyor. Türkiye’nin meselelerine ilgili değilim der gibi bir açısını ortaya koymuş oluyor. Türkiye’yi düşünen, bugünü, yarını ve geleceği düşünen herkesin oy kullanması ve böylece görüşünü beyan etmesi gerekiyor. Bunun altını özellikle çiziyorum. Konya açısından değerlendirecek olursak, şehrimiz bilinçli insanların yaşadığı bir şehirdir. Oy kullanma oranının Konya’da daha yüksek seviyede olması gerekiyor. Hangi görüşten olursak olalım kendi görüşümüz doğrultusunda sandığa gidip oyumuzu kullanmamız gerekiyor. Görev olduğu kadar aynı zamanda bir de vebal yanı var. Bu yanı nedir diyecek olursak, oy verdiğimiz insanların kadrolarından ve icraatlarından sorumluyuz. Onu da dikkate alarak hareket etmek lazım. Kendimiz gibi düşünerek, inançları, değerleri, temsil noktasını, oy verdiği kişinin kendisi, milleti ve değerlerini temsil etmesi gerekiyor. Bu açıdan da oy kullanırken dikkatli olmak gerekiyor. Geçmiş yılları düşünüyoruz. 80’li yıllarda milletimiz aslında daha çok yanıltılabiliyordu. Artık günümüzde iletişim imkanlarının artması, araçlarının çoğalması, insanların daha da bilinçlenmesi yanıltılma ihtimalini azaltıyor, o yönüyle mesuliyet de artıyor. Herkes mutlaka oy kullanmalı ve oyunu da değerlerine uygun olanlarda birleştirmeli diye düşünüyorum” dedi.

TAHİR AKYÜREK KİMDİR?

tahir-akyurek-kimdir.png

1959 Derebucak doğumlu olan Tahir Akyürek, Karaman Lisesi’nden sonra Anka Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. BAĞ-Kur Konya İl Müdürlüğü’nde avukatlık, Konya Ticaret Odasında genel sekreterlik görevlerinde bulundu. Fazilet ve Saadet Partilerinin İl Başkanlıklarını da yapan Akyürek, 2004-2018 tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini ifa etti. Bu dönemde sivil toplum ve özellikle yerel yönetim alanında pek çok birlik ve kuruluşun başkanlık, eş başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüten Akyürek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

tahir-akyurek-yeni-haber-secim-dergisi-(1).pngtahir-akyurek-yeni-haber-secim-dergisi-(2).png

tahir-akyurek-002.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - YİĞİT BERKAY ÇOPUR | YENİ HABER SEÇİM DERGİSİ