Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Tahir Akyürek görevi bırakıyor! Bugün açıklayacak

Tahir Akyürek görevi bırakıyor! Bugün açıklayacak

Yazının son cümlesini ilk baştan söyleyeyim; “Tahir Başkan istifa etmeye hazırlanıyor”. İlk bizden duyun istedik… ‘Başkan, Vekil olma yolunda...”

Tahir Başkan bugün görevini bırakıp, milletvekili aday adaylığını açıklayacak.

24 Haziran seçimleri ile ilgili aday adaylığı süreci Ak Parti’de dün başladı. Milletvekili olmak için başvurunun son günü ise 29 Nisan 2018 olarak açıklandı.

Herkes kimlerin istifa edeceğini konuşup, merakla beklerken, kulislere adeta bomba gibi bir bilgi düştü. İşin içinde olanlar için ‘Bomba’ değil tabi… ‘Beklenen bir bilgi’.

Konya, önümüzdeki haftaya çok hızlı ve heyecanlı başlayacak sözün özü. Önümüzdeki süreçte en çok konuşulan konuların başında gelecek bu ayrıca.

**

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, geçtiğimiz günlerde Dedeman Otel’de yaptığı tanıtım toplantısında 14 yıllık görev süresinde yaptığı hizmetleri tanıtmak üzere basının önüne çıkmıştı. Tahir Başkan’ın o toplantıda sarfettiği sözler, satır arasına sıkıştırdığı mesajlar ve ortaya koyduğu ‘haleti ruhiye’yi Yazarımız Hayrettin Atak ‘Tahir Başkan veda ediyor!” diyerek duyurmuştu. Herkesin ‘Tahir Başkan devam edecek. O yüzden böyle ihtişamlı bir program yapıyor!” yorumunu Yeni Haber gazetesi, Tahir Akyürek’in vedası olarak yorumlamış ve böyle duyurmuştu.

Yeni Haber bir gazetecilik başarısına daha imza atmış olacak! Çok geç değil, birkaç saat içinde bunun yanıtını hep birlikte göreceğiz…  

Başkanın o gün sahnede yaptığı sunumun arasında kullandığı ‘Bizden sonra gelecek olan arkadaşlar bu görevi’ kelimesiyle başlayan cümlesi adeta malumun ilanı gibiydi.

Başkanın son dönemlerde sivil toplum kuruluşları, medya ve şehrin STK’larıyla kurduğu karşılıklı ‘Sıcak’ iletişim bunun sinyallerini de veriyordu. Başkanın, kendisi ve şehrin geleceği adına izleyeceği yeni bir rotanın ilanı gibiydi o toplantı bizim açımızdan…

Emareler vardı ama, netice tabi ki Başkan Akyürek tarafından konulacaktı.

Şu an itibariyle Tahir Akyürek noktayı koymuş görünüyor. Önüne çok önemli bir engel çıkmaz/çıkarılmazsa Başkan’ı önce aday adayı, sonra aday, en sonunda da Meclis sıralarında görmemiz artık içten bile değil.  

Evet, siyasette rüzgar tek yönden esmez, bir sürü denge unsuru var. Her şey bir anda değişiverir! Katılıyorum.

3. dönem kuralına takılacak olan Akyürek’in vekil olma yolunda attığı önemli adımlar var bu defa. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan sonra Belediyeler Birliği Başkanlığı için Reis’in aklına ilk olarak Tahir Akyürek geliyorsa, atılan bu adımların Ankara’da da bir karşılığı var demektir.

Bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısa zaman önce söylediği, “Belediye başkanlarıma sesleniyorum. Milletvekili adayı olmak için bize sormadan hareket etmeyin” uyarısı, Tahir Başkanın aday adaylığından sonraki süreci de şekillendiriyor aslında.

Yani Reis’ten icazet alınmış bana kalırsa. Hülasa, adaylık tahtasında Tahir Başkan’ın yeri garanti de diyebiliriz.

**

Beğenirsiniz, beğenmezsiniz…

Tahir Başkan, günahıyla sevabıyla Konyamıza 14 yılda birçok eser bıraktı.

Her şeyden önce, Tahir Başkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için son dönemin en önemli kriteri ‘Sadakat’ noktasında gözde.

Tahir Başkan, özellikle Büyükşehir Yasası ile adeta yeni bir Konya inşa etti. Kolay değildir öyle, Türkiye’nin haritadaki en büyük şehri Konya’nın en ücra ilçelerine hizmet götürmek, herkesi eşit seviyede memnun etmek.

Evet, Konya adına yeni bir dönem başlıyor. Tahir Başkan gidiyor.

**

24 Haziran seçimlerinden sonra Konya’yı yeni bir heyecan bekliyor artık!

Yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız kim olacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR