Tahir Akyürek görevi bıraktı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, başkanlık görevinden istifa ederek, milletvekili adaylığını açıkladı.
Tahir Akyürek görevi bıraktı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek milletvekili adaylığı için görevi bıraktı. Konya Büyükşehir Belediyesi Yeni Meclis Salonu’ndaki basın toplantısında görevini bıraktığını açıklayan Akyürek, milletvekili adaylığını açıkladı.

14 yıllık başkanlık dönemini değerlendiren başkan Akyürek, Konya halkından helallik istedi.

Başkan Akyürek’in konuşması şu şekilde:

Malumunuz 24 Haziran 2018'de seçimler olacak. 3. Dönemimiz olması, sürecin hızlı gelişmesi, teşkilatımız ve genel merkezimizle yaptığımız istişareler sonucu milletvekili aday adayı olmaya karar verdik. Bundan sonra şehrimize ve partimize milletvekili olarak hizmet etmeye niyetlendik. Bu sebeple, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı gorevimizden istifa etmeye karar verdik" dedi.

14 yıllık süreçte bir çok hizmete imza attıklarını hatırlatan Başkan Akyürek,  "Tüm çalışma arkadaşlarıma, belediye başkanlarıma, değerli basın mensupları, sivil toplum kuruluşlarımıza ve sevgili hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler" diye konuştu.

Toplantı sonunda konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, Baßkan Tahir Akyürek’e bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür etti. Tahir Akyürek’in Konya'ya çok önemli eserler kazandırdığına değinen Angı, "Tahir Başkan'a Allah yol açıklığı versin" dedi.

Tahir Akyürek’ten boşalan koltuğa, yeni başkan belli olana kadar Mithat Büyükalim'in vekalet edeceği öğrenildi. 

 

1-914.jpg

2-20180426113454.jpg

1-915.jpg

2-20180426113557.jpg