Abdullah Akif Solak

Abdullah Akif Solak

Tahir Akyürek’e de bu yakışır

Tahir Akyürek’e de bu yakışır

 

Geçtiğimiz günlerde Merkez İmam Hatip Lisesi’nin mevcut olan 4 binasının da yıkılarak yeni bir bina yapılması projesini gazetemizin manşetine taşımıştık.

Ak Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ile konuyu detaylı bir şekilde görüşme fırsatı bulduk. Yapılacak 80 derslikli yeni bina, son derece modern, Konya’ya yakışır bir şekilde yapılacak.

Cem Zorlu’nun verdiği bilgiye göre, binanın yapımını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek üstlenmiş. Proje çalışmalarına hızla girişilmiş ve en geç 2014-2015 eğitim- öğretim yılında yeni binanın faaliyete geçirilmesi düşünülüyor.

Yeni binanın projeleri hazırlanamaya başlanmış. Ancak eski binanın yıkımı ne zaman gerçekleşir yeni binanın yapımına ne zaman başlanır henüz tarih belli değil.

Burada önemli olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek bu sözü tutacak mı?

Neden öyle dedik?

Malum önümüzde yerel seçimler var. Parti teşkilatları ve belediyeler yerel seçime odaklanmış durumda.

Bu yüzden seçim hazırlıkları sürerken, haliyle yeni yapılan ya da düşünülen projeler de seçimlere endeksli olarak belirlenebilir.

Tabi bunun bir de maddi boyutu var. Büyükşehir Belediyesi’nin şu an devam eden projeleri ve hali hazırda ortaya koyacağı projeleri için yeterince mali kaynak ayırdı. Bir de üstüne yerel seçim çalışmalarını eklersek işin mali boyutu düşünülerek yeni yapılacak imam hatip lisesi binası ötelenebilir. Tabi bu sadece benim şahsi öngörüm.

Elbette bunun tam tersi bir durum da ortaya çıkabilir. Başkan Akyürek, binanın yapımını üstlenir üstlenmez projelendirme çalışmalarını hızla başlatmış. Bu anlamda düşünecek olursak, her şeyi bir kenara bırakıp, projenin öngörülen tarihte bitmesi için tüm hazırlıkları yapmış, gerekli mali kaynağı ayırıp projeye kısa bir süre sonra başlama talimatı verebilir.

Tabi burada niyet önemli. Başkan Akyürek işi üstlenmiş ve niyeti almış. Eğer verilen söz tutulursa Milletvekili Cem Zorlu’nun da dediği gibi İmam Hatip Lisesi’nin binası kısa süre sonra yıkılmaya başlanır ve yeni bina yapımı için ilk adım atılmış olur. Bu adımın atılıp atılmayacağını da zaman gösterecek. Şimdiden Konya’ya hayırlı olsun diyorum. Sevgi, saygı ve dua ile… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Akif Solak Arşivi
SON YAZILAR