Taksim Metrosu'nda bomba paniği

Taksim metrosunun Gezi Parkı girişine bırakılan şüpheli çanta paniğe neden oldu. Fünye ile patlatılan şüpheli çantanın içinden uyku tulumu çıktı.
Taksim Metrosu'nda bomba paniği

Taksim metrosunun Gezi Parkı girişindeki çöp tenekesinin üstüne bırakılan el çantasını fark eden vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen polis ekipleri Gezi Parkı'nın çevresini yaya ve araç trafiğine kapatarak vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Çevrede güvenlik önlemleri alan polis, çantanın bulunduğu bölgeyi emniyet şeridiyle çevirdi. Daha sonra olay yerine bomba uzmanı geldi.

Bomba uzmanının müdahalesiyle, kontrollü patlama uyarısı yapıldıktan sonra şüpheli çanta fünyeyle patlatıldı. Çantanın içinden uyku tulumu çıktı. Vatandaşların, güvenlik şeridinin hemen dışında bekleyerek şüpheli çantanın patlatılmasını cep telefonlarıyla görüntülemesi dikkat çekti. Çantadan bomba çıkmamasıyla vatandaşlar rahat bir nefes alırken, polis ekiplerinin şeritleri kaldırmasıyla Gezi Parkı, metro girişi ve çevredeki yollar yaya ve araç trafiğine açıldı.