Talim Terbiye Kurulu’ndan Sedep'e övgü

Türkiye’nin en değerli eğitim projesi SEDEP 5.yılını akademiysen, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen SEDEP Çalıştayı ile tamamlandı.
Talim Terbiye Kurulu’ndan Sedep'e övgü

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) yıl içinde anlatılan değerler ve gerçekleştirilen birbirinden başarılı etkinliklerle dolu dolu bir eğitim öğretim dönemini daha başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında gerçekleştirilen SEDEP yılsonu çalıştayı ile bir yılın muhasebesi yapıldı.  Çalıştay ile projenin geliştirilebilirliği, farkındalığı ve değerler eğitiminin toplum üzerindeki etkileri gibi konular ayrıntılı olarak ele alındı. 5 ayrı salonda okul öncesi öğretmenleri, sınıf öğretmenleri, branş öğretmenleri, veliler ve öğrencilerden oluşan çalışma grupları 2016-2017 eğitim öğretim yılı etkinliklerinde yapılan çalışmalar ve kullanılan materyaller, SEDEP uygulamalarında idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerin tutumları değerlendirilmesi, projenin geleceği ile ilgili fikir ve önerilerini tartıştılar. Çalıştay hazırlanan çalıştay değerlendirme raporunun okunması ile sona erdi. 

SEDEP yılsonu çalıştayına Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Necmettin Erbakan Üniversitesi  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bülent Dilmaç, SEDEP yürütme kurulu üyeleri, akademisyenler, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

SEDEP Uluslararası Bir Proje Haline Geldi

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) Selçuklu'da 5 yıldır anaokulundan liseye kadar tüm okul türlerinde ve yaş gruplarında ve yaş gruplarına uygun olarak değişik yüzlerce etkinlikle yüz binlerce öğrenciye, öğretmene ve ailelerine doğruda ulaştığını ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar,"Proje kapsamında sosyal medya üzerinden yapılan çeşitli etkinlikler ve yarışmalar gerçekleştirildi ve yine Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğümüzün de teveccühü ile gerçekleştirilen etkinliklerin EBA'ya yüklenmesi sonucu erişim sayısını milyonlarla ifade edilebilecek düzeye gelmiştir. Projemiz bu yıl Başbakanlık Tanıtma Fonumuzun desteklediği  "Türkiye Değerlerini Sedep ile Tanıtıyor Projesi" kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimiz ve 6 Balkan ülkemizde de değişik etkinliklerle uygulamaya geçirildi ve bu suretle ülke sınırlarımızın dışına taşan büyük bir proje ve bunun da ötesinde belediye başkanımızın de ifade ettiği gibi bir iyilik hareketine dönüştü" dedi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'nin (SEDEP) ruha dokunan, müsbet duyguları harekete geçiren ve öğrencilere olumlu davranışlar kazandırmaya, iyi alışkanlıklar oluşturmaya yönelik birçok etkinlik olduğunu ifade eden Kayacılar,"SEDEP'in özünde halis niyet, azim, sebat ve istikrar var. Farklı kurumların paylaş olduğu bir projenin 5 yıldır ilk günkü heyecan ve aynı enerji ile de gelişerek devam ediyor olması bunun en güzel ispatıdır. Her yıl düzenlenen çalıştaylar ve değerlendirme toplantıları ile proje revize edilmekte, etkinlikler geliştirmekte, farklılıklar hayata geçirilmek suretiyle projemiz devam ettirmektedir" dedi.

Çocuk ve Gençlik Projelerini Her Fırsatta Destekliyoruz

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'nin (SEDEP) 5 yıldır üç kurumun büyük bir gayret ile ortaklaşa
büyük bir ahenk ile yürüttüğü bir çalışma olduğunu ifade eden Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, "Selçuklu Belediyesi olarak içerisinde çocuklarımızın ve gençlerimizin bulunduğu her türlü aktivitede tereddütsüz yer alıyoruz ve önemsiyoruz. Çocuklarının akademik başarılarını önemsiyoruz ama bunun yanında değerlerimizin de çocuklarımız da yaşatılması ve kalıcı hale getirilmesi için farklı aktiviteler de yer alıyoruz. Bu çalıştayın SEDEP'in güçlü ve zayıf yanlarını ortaya çıkartarak daha da gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyorum" dedi.

Çalıştaylar SEDEP'i Geleceğe Hazırlıyor

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında her eğitim dönemi sonunda gerçekleştirilen değerlendirme çalıştayları ile gelecek yılın hazırlığının yapıldığını ifade eden Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy,"Tabi ki her yıl bilgi yenileniyor, öğrencilerin algı düzeyleri değişiyor ve gelişiyor.
SEDEP çalıştayları eksikliklerimizi  tamamlamamız açısından oldukça önemli ve değerli. Sedep her yıl kendini mükemmele doğru götüren bir proje. Sizin burada katkılarınız son derece önemli, üniversitemizin rehberliği önemli, öğretmenlerimizin sahada yapmış oldukları tespitler ve öğrencilerimizden gelen geri dönüşler son derece önemli ve değerli. Bu anlamda özellikle projenin her türlü hamileliğini ve ev sahipliği yapan Selçuk Belediye Başkanımıza, Necmettin Erbakan Üniversitemizin değerli akademisyenlerine ve siz değerli meslektaşlarıma katkılarınızdan dolayı yürekten teşekkür ediyorum.İnşallah aynı azim ve arzu ile gelecek nesilleri yetiştirme konusundaki bu fedakarlığınız sizlerin de kendinize verdiğiniz en büyük değer olacaktır" dedi.

SEDEP Büyük İşler Başardı

Bu projeye başladığımızda 114 okul ve 85 bine yakın öğrencimiz vardı, şu anda ise 228 okul ve 150 bine yakın öğrenci ile SEDEP 5.yılını tamamladı diyen Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, “SEDEP tohumu atıldığı zaman bir kürekte benim toprak atabilmeyi Cenab-ı Allah’ın nasip ettiği bir proje. Bu projenin, yeni doğmuş bebek misali ilk yürümeye çalıştığı günleri de hatırlıyorum şimdi ise koştuğunu görüyorum. Allah’a hamd etmek, bu Allah’ın bir nimetidir demekten başka bir şey gelmiyor insanın içinden. Artık binlere ulaşmış etkinlik sayısı ile ulusal ve uluslararasında dağıttınız materyaller ile milyonlara ulaşmış desteğinizle yaptığınız işin ne kadar büyük olduğunu belki buradan fark etmeyebilirsiniz ama çok büyük bir iş yaptığınızı açıkça söylemeliyim. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'nin en başından beri öncüsü olan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay''a teşekkür ediyorum” dedi.

sedep_calistay_26.05-(2).jpg