Tane ile satılan bu meyve, şifa dağıtıyor!

Bu meyvenin dikenleri sizi korkutmasın. Tam bir şifa kaynağı olan meyve doğada kendiliğinden yetişiyor. Yerken biraz dikkat gerektiren dikenli incir; tane ile satılıyor.
Tane ile satılan bu meyve, şifa dağıtıyor!

Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde tarıma elverişli olmayan alanlarda yetişen Frenk İnciri olarak bilinen ve dikenli incir de denilen mısır incirinin tanesi bu yıl 5 ila 10 TL’den alıcısı ile buluştu. Bu incir çeşidi hem sağlığa faydalı olması hem de lezzeti dolayısıyla oldukça ilgi görüyor. Meyveli taze olarak tüketilebilen dikenli incir reçeli, marmeladı, pestili ve lokumu da yapılıyor. Ayrıca kurutulan dikenli incir çayların, salataların ve sosların içine eklenebiliyor. Aromatik yağ asitleri içeren bitkiden çıkarılan dikenli incir yağı haricen kullanılabildiği gibi küçük miktarlarda içilebiliyor.

780x411-fethiyede-dikenli-incir-tane-ile-satiliyor-1692111041991.jpg

FAYDALARI

Dikenli incir, hem C vitamini hem besin lifi yüksek miktarda olan yiyeceklerden. Dolayısıyla vücut direncini artırırken aynı zamanda sindirim ve boşaltım sistemini de pek iyi geliyor. Kabızlık sorununu hop diye çözüveriyor. Besin lifleri sayesinde de tokluk hissinin uzun süre devam etmesini sağlıyor.

0x0-fethiyede-dikenli-incir-tane-ile-satiliyor-1692111079886.jpg