Tanju Gürsu son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Tanju Gürsu, son yolculuğuna uğurlandı.
Tanju Gürsu son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Tanju Gürsu, son yolculuğuna uğurlandı.

Solunum yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Gürsu için Teşvikiye Camisi'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.

Oyuncunun yönetmen ve yapımcı kardeşi Temel Gürsu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, birlikte birçok projede yer aldıklarını belirterek, "Bundan 3 buçuk ay önce hiçbir şeyi yoktu. Son iki gün yoğun bakıma girdi. Ağabeyimi hiç öyle görmemiştim. Ağabeyimle 72 yıllık hatıramız var, hangi birini anlatayım. Türk sineması bir ağabeyini kaybetti." dedi.

Sinema oyuncusu Ediz Hun da sinema sektörüne Tanju Gürsu'yla hemen hemen aynı zamanlarda adım attığının altını çizerek şunları söyledi:

"Çok dürüst ve efendi bir insandı. Aynı zamanda Sinema Oyuncuları Derneği'nin başkanlığını yaptı uzun süre. Acımız büyük. Çok kıymetli bir kardeşimizi kaybettik."

Cenaze törenine Gürsu'nun eşi Ayla Gürsu ile oğulları Kerem ve Emre Gürsu'nun yanı sıra Türkan Şoray, Aydemir Akbaş, Nuri Alço, Cihat Tamer, Melek Baykal, Salih Kalyon, Atilla Dorsay da katıldı.

Gürsu'nun cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Ses Dergisi'nin açtığı yarışmayı kazanarak oyunculuğa başlayan, ilk kez 1988'de "Kurtar Beni" filmiyle Altın Portakal kazanan ve 78 yaşında hayatını kaybeden Tanju Gürsu, evli ve iki çocuk babasıydı.