Tankların önüne yatan kahraman darbecilercen şikayetçi oldu

İstanbul'da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi önüne yattığı 2 tankın üzerinden geçmesi sonucu kolundan yaralanan milli irade kahramanı Ünal, darbecilerden şikayetçi oldu
Tankların önüne yatan kahraman darbecilercen şikayetçi oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain kalkışması sırasında İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bedenini tanklara siper ederek darbecileri durdurmaya çalışan ve bu sırada kolundan yaralanan milli irade kahramanı Sabri Ünal, darbecilerden hesap soracak.

Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş hain darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa çıkan 34 yaşındaki Ünal, Altunizade mevkisi Kısıklı Caddesi'nde tankları durdurmaya çalıştı.

Üzerine sürülen tanklara karşı gözünü kırpmadan yürüyen Sabri Ünal'ın bu cesur direnişi kameralara da yansıdı. Tank paletinin sağ kolunu ezmesiyle yaralanan Ünal, hain darbe girişiminin bastırılmasında büyük payı olan 2 bini aşkın gazinin arasında yer alıyor.

Sabri Ünal, tedavi gördüğü hastanede, üzerine tankları sürenler ve darbecilerden hesap sormaya hazırlanıyor.

- Tank paletleri kolunu ezdi

Hukuk ve Değişim Derneği İstanbul Temsilcisi ve Ünal'ın avukatı Nuh Sami Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, o gece Sabri Ünal'ın Kısıklı Caddesi'nde tankları gördüğünü ve engel olmak istediğini anımsattı.

Müvekkilinin, gözü dönmüş şekilde halkının üzerine giden, ateş eden, ezen ve öldüren tankların önüne geçtiğini aktaran Yıldırım, "Bu tanklar müvekkilimi görmelerine rağmen durmamış, tankı üzerine sürmüşlerdir. O esnada müvekkilim yere yatmış ve birinci tanktan zarar görmeden kurtulmuştur. Bunun üzerine hemen ayağa kalmış ardından arkadan gelen 2'nci tanka yine aynı cesaret ve fedakarlıkla kendini siper etmiş ama engel olamamıştır. Bu esnada sağ kolunu tankın paletleri ezmiş ve yaralanmıştır." diye konuştu.

Nuh Sami Yıldırım, tüm bu olayların cadde üzerindeki iş yerlerine ait kameralarca kaydedildiğine işaret ederek, bu görüntülerin kamuoyunda büyük yankı uyandırdığını bildirdi.

 

Ünal'ın, yaralanmasının ardından çevredekilerin yardımıyla Haydarpaşa Numune Hastanesine götürüldüğünü anımsatan Yıldırım, "Müvekkilim hastaneye birkaç saat daha geç gitmiş olsaydı, ezilen kolu kangren olma ihtimali ile belki de kesilecekti. İlk tedavisi yapıldıktan sonra Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Ünal'ın tedavisi burada sürdürülmüştür ve halen de devam ediyor." ifadelerini kullandı.

- Darbecilerin en ağır cezayı almaları için başvuruda bulunuldu

Nuh Sami Yıldırım, Sabri Ünal'ın yaşadığı mağduriyetin ardından kanunlar önünde hakkını arayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"O gece darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ üyesi teröristler, müvekkilimi tanklarla öldürülmek istedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı bu saldırıyı gerçekleştiren FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen ve diğer darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılması ve kamu davası açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdik. Şüpheliler hakkında TCK’nın 309, 310, 311, 312, 313, 314 ve sair maddeler ile TCK'nın 82/a-b-c maddeleri gereğince cezalandırılması için soruşturma yapılıp, kamu davası açılması için dilekçe vererek başvuruda bulunduk. Hukuk ve Değişim Derneği olarak 15 Temmuz darbe girişiminde yaralananlar, şehit yakınları ve gazilere hukuki destekte bulunuyoruz. Bu çerçevede diğer şehit yakınlarımız ve gazilerimizin de müracaatları konusunda yardımcı olacağız."