Sezai Keskin

Sezai Keskin

‘TAPE’TAKLAK

‘TAPE’TAKLAK

‘’Allah, bunu size sırf bir müjde olsun ve kalpleriniz bununla yatışsın diye yaptı. Yardım, daima galip ve hikmet sahibi olan Allah katındandır.’’ ALİ İMRAN, 126

 

**
 

AK Parti sildi süpürdü…  Hele tozu dumana kattığı bazı şehirler var ki, taş üstünde taş bırakmadı.
Ordu, Sakarya, Kocaeli büyükşehirleri ile Tokat ve Düzce şehirlerinin il ve ilçelerini sildi süpürdü.  Yeryüzünde girdiği 8 seçimin 8’ini de kazanan başka bir lider var mı? Yeryüzünde girdiği tüm seçimlerin hepsini de kaybedip istifa etmek yerine koltukta oturmayı becerebilen genel başkanların olduğu başka bir ülke var mı? Hayat kazanmak ve kaybetmek üzerine kuruludur. Siyaset de öyle sadece kazanmak için yapılır ve asıl hedef birinci olmaktır. Kazanmak gibi, kaybetmek de bağımlılık yapabilir.

Kaybetmek kesinlikle ayıp değil, mühim olan kaybetmeyi kalıcı ve 'sürdürülebilir' hale getirmemektir. Tarih sadece kazananları yazar. Saçlarımın badana fırçası gibi simsiyah olduğu dönemden beri koltuklarda oturup girdiği tüm seçimleri kaybeden, hayal kurarken malzemeden çalıp devamlı kaybeden genel başkanlar, acaba istifa etmeyi düşünür mü? Kaybedenler kulübünün gediklilerinden, her fırsatta kendisinden başka herkesi istifaya davet eden kartel medyasının köşe başını tutmuş buçuk gazetecileri istifa etmeyi düşünür mü? Gün kaybetmişlikle barışmanın ötesine geçip, istifa etmek günüdür. Röntgenciler, montajçılar, kasetçiler, baronlar, medya papağanları kaybetti.

Ampulü söndürecektiniz avize oldu. Milli irade sihirbazların ortaya attıkları tüm sihirleri yuttu. Yerel seçim 2014’de manşeti millet attı. ‘’Millet Eğilmez Türkiye Yenilmez.’’ Müneccim değilim ama görünen köy kılavuz istemiyordu. Aylar önce bu köşeden ‘’AKP Ezer Geçer’’ demiştim.  İstanbul için ‘’akp kaybederse chp’liler gelsin kazma ile kafama vursunlar’’ diye iddialı konuşmuştum.  Aslında ben bu sonucu seçimden önce görmüştüm ama ne fayda. ANLAMIYORLAR. Seçim sonuçlarının chp’de kaosa neden olabileceğini Kemal beyin koltuğunun sallantıda olduğunu hissediyorum. Mustafa bey iyi oy topladı ama dramatik şekilde yenildi yine de üzülmesin şimdiki genel başkanı da geçen sefer Kadir beye mağlup olmuştu. Artık Mustafa bey chp genel başkanlığına yürüyebilir. Gelelim öbürüne, Ankaralı Mansur bey öyle ya da böyle iyi oy topladı, bu sebeple mhp genel başkanı olması halinde mhp’yi şaha kaldıracağını kalben inanıyorum.


Şimdi bazı aklı evveller çıkıp da ‘’sen yanlış yazdın herhalde mansur bey chpli oldu’’ diyenler çıkabilir.
Ne ben yanlış yazdım ne siz yanlış okudunuz. Mansur bey bugün chp’li lakin dün de mhp’li idi.   Ne olmuş yani? Yarın da mhp’ye geri dönüş yapabilir. Neden olmasın? Seçimin şüphesiz en büyük kaybedeni ‘’paralelciler’’ olmuştur. Seçimlere oy yüzdesi olarak etkisi sıfır noktasındadır. Sahaya ablaları, abileri sürmeleri hiçbir fayda getirmedi. Mevcut sonuçların ortaya koyduğu tartışmasız gerçek ancak şöyle izah edilebilir. "Kedi buysa ciğer nerede?  Ciğer buysa kedi nerede?"  Oyun Bitti… Büyük jüri Millet 30 Martta ne dedi, ‘’biz Başbakan’a güveniyoruz, onun dürüst ve namuslu olduğuna inanıyoruz, ekonomik ve sosyal politikalarını benimsiyoruz.’’ 31 Mart 2014 sabahı cıvıl cıvıl gözlerimizi açtığımız YENİ TÜRKİYE’de, Sayın Başbakan taze gül yaprakları dökülü, iri papatyalar dizili düz yoldan geçerek Cumhurbaşkanlığına yürüyebilir...

“Hep denediniz. Hep yenildiniz. Gene deneyin. Gene yenilin. Daha iyi yenilin!”
Yeni yenilgilerde buluşmak ümidiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sezai Keskin Arşivi
SON YAZILAR