Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

Taraftar daha ne yapsın?

Taraftar daha ne yapsın?

 

Torku Konyaspor, Play-off adına büyük önem taşıyan Boluspor mücadelesinde, ilk yarıda kaçırdığı pozisyonlarla elindeki maçı verdi. Maç başlamadan havanın kötü olması ve cumartesi günü öğle saatlerinde oynanması sebebiyle maça çok ilginin olmayacağı düşünülüyordu. Fakat yeşil beyazlı taraftarlar hiçbir engel tanımayıp takımlarını desteğe geldiler. Tezahüratlarıyla stadı inleten taraftarlar bu maçtan beklediğini bulamadı.
 
Kartal, maça çok istekli başladı fakat haftalardır attığı golle dikkatleri üzerine çeken Sjoerd Ars, beklentileri karşılayamadı. Çoğu pozisyonu kolayca harcayan Hollandalı forvet pozisyonları değerlerdirememekle kalmayıp bir de penaltı kaçırdı. Bu penaltı ileriki dakikalar için çok şey demekti. Bunu gole çevirememekle maçın gidişatına demir atan oyuncu ilerleyen dakikalarda bir de boş kaleye gol kaçırdı. İkinci yarıda da yine boş bir pozisyonda topu kaleciye nişanladı. Herkesi şaşkına çeviren forvet kaçırdıklarıyla saç baş yoldurdu.
 
Maçta kötü olan sadece Ars değildi. Yeşil beyazlı ekipte 11 futbolcu da fiyaskoydu. Uğur Hoca geçen haftaki kadroyu bozup bu maçta Muhammet ve İshak’ı oynatmadı. Murat Akın ve Murat Kalkan’ın ilk 11’de başlaması takımın alışık olduğu oyun sitilini bozdu. Bu da alınan skora etki etti. Hatta İshak’ın maç öncesi attığı “Sabır allahım sabır...!!!” tweeti de moral bozukluğunu dile getiren cinsteydi.
 
Maçta dikkat çeken bir nokta ise, Murat Akın’ın cezalı olduğu haftalarda takımın galip gelmesiydi. Agrasif hareketleri ve basit pozisyonlarda rakibe sert girmesiyle ıslıklanan oyuncunun Torku Konyspor’da oynadığı 6 maçta sadece 1 kez galip gelindi. Bu da onun orta sahadaki görevini yerine getiremediğini açıkça ifade ediyor.
 
Maçın gidişatını etkileyen diğer bir faktörse Bolusporlu oyuncuların oyunu ellerinden geldiği kadar soğutmasıydı. Kırmızı beyazlı oyuncular her fırsatta kendilerini yere atıp dakikalarca kalkmayarak tüm pozisyonları engelledi. Boluspor’un tecrübeli oyuncusu Barbaros maçın sonunda centilmenliğe yakışmayan hareketlerde bulunarak ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü. Bu da gergin ortamı iyice gerginleştirdi.
 
Gelelim kaleci Kaya’ya. Kaya Tarakçı’yı Torku Konyaspor’a geldiği günden beri birçok kez eleştiren olmuştur. Hatta yaptığı hatalardan dolayı bir maçta taraftarlar ona nispet olarak eski kalecileri Pawalek’i geri istiyoruz diyerek tezahüratta bulunmuşlardı. Tarakçı son haftalarda yaptığı kritik müdahalelerle sevindirmiş, acaba artık hatasız maç tamamlar mı? Sorusunu akıllara getirmişti. Ancak Kaya bu beklentileri karşılayamadı. Boluspor maçında yine moralleri bozan bir hamle yaptı ve 3 puanın kaybedilmesinde büyük rol oynadı. Bolulu oyuncu hızla atağa çıktığında Kaya da önünü kesmek için kalesini terk etti. Bu da ona pahalıya mal oldu. Zaten defans oyuncuları var sen neden kaleni terk ediyorsun? Tarakçı, ciddi şekilde kendini toparlayamazsa sezon sonu gönderilecekler listesine girmesi kaçınılmaz olur.
 
Taraftarın bütün olumsuzlukları göze alıp şehrinin takımını desteğe gelmesi ama burada umduğunu bulamaması inşallah önümüzdeki maçlarda tribünleri boş görmemize neden olmaz.
 
Uğur Hoca önümüzdeki hafta Rize deplasmanına da bu kadroyla giderse Süper Lig sadece hayallerde kalır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR