İsmail Koç

İsmail Koç

Tarih bu sezonu yazacak

Tarih bu sezonu yazacak

Torku Konyaspor tarihinin başarılı günlerini yaşıyor ve herkesin ağzında Konyaspor var.  Gün geçmiyor ki ‘’Abi Konyaspor ne yapıyor öyle. Avrupa’ya gideceğiz galiba’’ sözünü duymayalım. Bu sözleri duymak bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Aynı zamanda gururlandırıyor da…

Bu günlere gelebilmek çok da kolay olmadı. Bilenler bilir bu takımın eski zamanlarını. Ligde tutunamayıp küme düşmeleri, transfer yasaklarını, takım otobüsünü yolda durdurup haciz işlemlerini bile gördü bu şehir. Taraftar desteğinin hiç eksik olmadığı ama sayıca çok azaldığı dönemlere şahit olduk. Konyaspor’un kayyuma devredilebileceğinin konuşulduğu, taraftarın kulübe destek için para topladığı zamanlar da…

Bunun gibi daha niceleri…

Geriye dönüp baktığımızda bu kulüp çok zor zamanlar geçirmiş ve hep bir var olma mücadelesi vermiş. Şimdi ise yeni stadyumu, antrenman tesisleri, taraftar desteği ve ligdeki konumuyla örnek alınan, gıpta ile bakılan bir kulüp haline geldi.

Konyaspor’u bu noktalara getirmek çok zordu. Emeği geçen herkesten binlerce kez Allah razı olsun. Ama iş burada bitmiyor. Konyaspor’un çıktığı bu seviyelerde kalabilmesi çok daha zor. Bu nedenle de her konuda aklıselim hareket edilmeli ve bundan sonrası için doğru planlamalar yapılmalı.

Hepimizin dilinde bir Avrupa Kupalarına katılabilme ihtimali dolaşıyor. Evet, bu hedefe uzak değiliz. Galatasaray’ın da UEFA’dan ceza almasıyla Torku Konyaspor’un Avrupa şansı iyiden iyiye arttı. İnşallah bu hedef gerçekleşir ve Konya’da bir Avrupa Kupası maçı izleme şansına erişiriz.

Bu noktada bir sıkıntı yok ancak diyelim ki bu hedef gerçekleşmedi. Torku Konyaspor Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde edemedi. Aykut Kocaman ve öğrencilerini başarısız mı kabul edeceğiz?

Kesinlikle hayır.

Bu takım bu sezon oynadığı oyunla, ettiği mücadeleyle ve sıralamadaki yeriyle Konyaspor tarihine geçmiş ve saygıyı kesinlikle kazanmıştır.

Geçen sene Torku Konyaspor’un ligi 7. sırada tamamladığı da göz önünde bulundurulduğunda takımın sezon sonunda 6. sırada yer alması bile bir başarı kabul edilmeli.

Kırılması yüksek bir ihtimal olan puan rekoru ve Ziraat Türkiye Kupası başarısı da cabası.

Lig tarihi daha önceleri sansasyonel çıkışlar yapan ancak daha sonra o başarıların bir daha yanından bile geçemeyen kötü örneklerle dolu. Bu nedenle de Torku Konyaspor sağlam adımlarla yoluna devam etmeli, gelecek planları çok doğru yapılmalı.

Üst sıralara çıkmak zor ancak oralarda kalmak çok çok daha zor. Bu nedenle de Torku Konyaspor’un bundan sonraki hedefi bir sonraki sezon şampiyonluk yerin, üst sıralarda mücadele eden bir takım olmalı. Mali disiplin sağlanarak Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde bir yapılanmaya gidilmeli. UEFA’da eski dönemlere ait hiçbir borç bırakılmamalı.

Gelecek sezon bunların yanında şampiyonluk da gelirse hayır demeyiz elbette.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR