İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Tarih hiçbir zaman ikincileri yazmayacaktır

Tarih hiçbir zaman ikincileri yazmayacaktır

Konyaspor’da şansızlıkların ardı arkası kesilmiyor. Kaleci Serkan’ın sakatlanmasıyla birlikte her hafta neredeyse bir futbolcu takımdan uzak kalıyor. Sakatlanan futbolcuların ise yeri maalesef doldurulamıyor.

Serkan’ın yerine kaleye geçen Kaya, Serkan’ı mumla aratırken, Ali Turan’ın yerine defansta Selim de bu hafta yine yaptı yapacağını! Selim’in oynadığı maçlara baktığımızda talihsizliğinden midir, yoksa bahtsızlığından mı? Penaltıları çeken bir tarafı var. Rakip futbolcular da Selim’in bu talihsizliğinden faydalanıyor. Hakemler, neredeyse ceza sahası içerisindeki bütün müdahalelerine penaltı veriyor. İşte bu yüzden de Ali Turan varken Aykut Kocaman, Selim Ay’a şans vermiyor.

Kayserispor maçında Konyaspor’un birçok eksiği var. Ali Turan, Vukoviç, Douglas, Halil İbrahim yeşil beyazlılar için önemli eksikler. Konyaspor, bu maça en önemli oyuncularından yoksun çıkacak. Serkan’ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Aykut Kocaman, muhtemelen Serkan’ı Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçını da düşünerek Kayseri deplasmanında riske etmeyecek. Çünkü Konyaspor için bu saatten sonra lig çok önemli değil. İlk 5’e girmek sadece hayal…

UEFA Avrupa Ligi’ne gidebilmek için Konya’da Kasımpaşa ile oynanacak rövanş maçında futbolcuların varını yoğunu ortaya koyması lazım. Önümüzdeki sene hedefi olan bir takım olabilmek için Konyaspor bu yıl mutlaka Ziraat Türkiye Kupası’nı almalı! Aksi takdirde gelecek sezon futbolculardaki isteksizlikler göze çarpacaktır. Zaten çoğu lige havlu atmış durumda…

Belki de bazı futbolcular, bu sene kendileriyle yol ayrımına gidileceğinin farkındadır. Ama en azından geçmiş günlerin hatırına, kendilerini biran olsun yalnız bırakmayan Konyaspor taraftarları için geride bir başarı hikâyesi bırakmaları anı olarak kalacaktır. Kupayı alan futbolcular, kulüp tarihine adlarını altın harfler ile yazdıracaklardır.

Bir de son zamanlarda maçın son 20 dakikasında yuhalamalar duyar olduk. Futbolcu oyunuyla taraftarı, taraftar da tezahüratıyla futbolcuları ateşlemek zorundadır. Sen yuhalar, ıslıklar veya taç atarken tepki gösterirsen zaten maçı çoktan kaybetmişsin demektir. Futbolcuların son maçlardaki isteksiz tavırları ortada… Gol yenilene kadar istekli, gol yendikten sonra isteksiz bir oyun sergileniyor. Böyle giderse Konyaspor, öne geçtiği maçları kaybetmeye devam eder.

Aykut hocanın da bazen anlam veremediğimiz kararları var. Son oynanan Alanyaspor maçında Konyaspor, 72. Dakikada geriye düştü. 1 oyuncu değişikliği hakkı varken, maçı çevirebilme adına kullanmak gerekirken Aykut hoca 90. Dakikada oyuncu değişikliği yaptı. Maç bittikten sonra yapılan değişiklik kimseye bir şey kazandırmaz. Geriye dönecek olursak, geçtiğimiz yıl değişikliklerle takımın oyun seyrini değiştiren Aykut Kocaman, bu yıl hamle yönünden çok başarılı adımlar atmadı.

Konyaspor için Kayserispor maçı çok da önemli değil. Ligi 9. Bitirmeyle 10. Bitirmenin arasında veya 8. Bitirmenin arasında çok da fark yok. Yalnızca gelecek sezon federasyondan alınacak paranın sıralamasını belirleyici olacaktır. Kupa Konyaspor’un taraftarı mutlu edebilmesi açısından olmazsa olmazıdır. Çünkü, “Birinciyseniz birincisiniz, ikinciyseniz hiç bir şey”… Tarih hiçbir zaman ikincileri yazmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR