Tarihçiler Konya’da tarihe yolculuk yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı tarihini incelemek üzere Balkan ülkelerinden tarih öğretmenlerini Konya’da ağırladı.
Tarihçiler Konya’da tarihe yolculuk yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Evlad-ı Fatihan Buluşmaları kapsamında Balkan ülkelerinde çeşitli okullarda tarih dersi veren öğretmenleri Konya’da ağırladı. Dört gün boyunca dolu dolu etkinliklerle gerçekleşen programlarda Balkanlardan gelen tarihçilere Selçuklu, Osmanlı ve Genel Türk Tarihi konusu anlatıldı. Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden öğretim üyelerinin verdiği eğitimlerin ardından, misafir öğretmenlerin Selçuklu başkenti Konya’yı yakından tanıyabilmeleri için tarihi mekanlarda incelemeler yapıldı.

Başta Mevlana Türbesi ve Alaaddin Cami olmak üzere; Şems-i Tebrizi Türbesi, Sille, Çatalhöyük, Bilim Merkezi, Türk Yıldızları Parkı, Beyşehir Eşrefoğlu Cami, Eflatunpınar ve Akşehir’de incelemelerde bulunan Balkanlardan gelen tarihçiler, Konya’da bulunmaktan, tarihe yolculuk yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Aldıkları eğitimlerin ve yaptıkları incelemelerin kendileri için çok yararlı geçtiğini ve büyük katkı sağladığını belirten öğretmenler, Konya’daki tarihi eserlerden ve şehrin gelişiminden çok etkilendiklerini anlattılar.

“KONYA’NIN HAYATIMDA ÖNEMLİ BİR YERİ VAR”
Selçuk Üniversitesi’nde Tarih Öğretmenliği okuyan ve 1998 yılında mezun olduktan sonra Konya’ya ilk kez gelen Kosovalı Fetnan Derviş ise, “Yeniden geldiğimde nasıl bir Konya ile karşılaştığımı tarif edemem. Bir şehir ancak bu kadar değişip gelişebilir. Bundan çok memnun oldum. Benim hayatımda Konya’nın çok büyük bir yeri var. Öğrencilik hayatım boyunca Konya halkının sıcaklığını yaşadım” dedi.
2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti olan Konya’da ağırlanan tarih öğretmenleri, bazı vakıf ve kurum ziyaretleri de gerçekleştirerek Selçuklu ve Osmanlı tarihi hakkında önemli kazanımlar elde etti. Öğretmenler, ev sahipliği misafirperverliği Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.