Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nde sona geliniyor

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi alanında incelemelerde bulunarak, Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi'nin ekim ayında bitirileceğini hedeflediklerini söyledi.
Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nde sona geliniyor

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, bazı Battalgazi Belediye Meclis üyeleri ve belediye birim yetkilileri ile birlikte Orduzu Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi alanında incelemelerde bulunarak, bilgiler aldı. Burada habercilere konuşan Gürkan, "Çınarın çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmaları yerinde görüp incelemek amacıyla bugün meclis üyesi arkadaşlarımız ve başkan yardımcımızla birlikte buraya geldik. Çalışmalar hakikaten ilgili firma tarafından hızlı bir şekilde yürütülüyor. Tabi buradaki ilk planlamamızda 10 dönümlük bir alan içerisinde çınar ve çevre rekreasyon düzenlemesi içinde bir çalışmamız olacaktı. Daha sonra büyütüp 30 dönümün üzerinde bir rakama tekamül eden bir alan üzerinde çalışmaları yürütüyoruz. Parkla ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Bundan sonraki süreçte burada bir sosyal tesis, sosyal tesisinde topluma açık, toplumun ihtiyaçlarını giderecek, fiziki yapı içerisinde ve aynı zamanda çocuklarımızın oynayacağı ve gençlerin sportif anlamdaki aktivitelerini yürütebileceği bir merkez düzenlemesi yapılacak. Onlarla ilgili 2'nci kısım sosyal tesis ihalesi yapıldı. Oda en kısa zamanda inşallah neticelenecek. Eylülün sonu ekimin başları gibi veya ortaları gibi bura bütüncül olarak çevresiyle ve sosyal tesisleri ile birlikte park ve sosyal ihtiyaçları giderilecek, güzel, 30 dönümlük bir alan içerisinde vatandaşlarımıza sunulacak" şeklinde konuştu.

Orduzu Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi'nin büyük bölümünün tamamlandığını belirten Gürkan, projenin şu anda yüzde 70-80'inin tamamladığını kaydetti. Gürkan, "Buradaki duvar çok önemli bir duvar. O duvar bizim Malatya'nın medeniyet duvarı olacak. Geçmiş 5 bin yıllık, 9 bin yıllık tarihimizin orada ki nüvelerini göreceğiz. Ayrıca Malatya'nın bütün ilçelerini, kültürel fonksiyonlarını, icra eden bir fotoğrafik ya da rölyef çalışması diye tabir ettiğimiz duvar rölyef çalışmaları yapılacak. Burası kültür anlamında da, sosyal içerik anlamında da, çevrenin korunması ve yeşilin öne çıkarılması anlamında da vatandaşımızın dinleneceği, sosyal ihtiyaçlarını gidereceği bir mekan olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nde sona geliniyor

Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nde sona geliniyor

Kaynak: