Tarihi Kapalı Çarşı'da bayram heyecanı

Türkiye'nin en büyük çarşıları arasında yer alan Kahramanmaraş'taki 500 yıllık Kapalı Çarşı'da, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar alışveriş heyecanı yaşıyor.
Tarihi Kapalı Çarşı'da bayram heyecanı

Türkiye'nin en büyük çarşıları arasında gösterilen Kahramanmaraş'taki 500 yıllık Kapalı Çarşı'da, Ramazan Bayramı önce alışveriş yoğunluğu yaşanıyor. 

Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki tarihi çarşı, ramazanın özellikle son günlerinde sabah saatlerinden akşama kadar bayram alışverişi yapan vatandaşların uğrak yeri oluyor. Kıyafetten ayakkabıya, bayramlık ikramlardan hediyeliklere kadar bütün imkanların bulunduğu çarşı, hareketli günler geçiriyor.

Kapalı Çarşı esnaflarından Kemal Dertli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıldır çarşıda esnaflık yaptığını, bayrama doğru yoğunluğun arttığını söyledi.

Şeker satışlarının arttığını belirten Dertli, "Kahramanmaraş'a gelenler genellikle bu çarşıyıgörmek için geliyor. Bu çarşının esnafını, satılan ürünleri yerinde görmek ve dokunmak için genelde Kahramanmaraş tercih ediliyor." dedi.