Tarihi Orhan Camisinde zafer duası

Tarihi Orhan Camisinde sabah namazını kılan Başbakan Yardımcısı Işık:- "Türkiye hiçbir şekilde, kimden destek alırsa alsınlar, kime güvenirlerse güvensinler bölgemizde hiçbir terör oluşumunun meydana gelmesine kesinlikle müsaade etmeyecektir. Bu kararlılı
Tarihi Orhan Camisinde zafer duası

KOCAELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Türkiye hiçbir şekilde, kimden destek alırsa alsınlar, kime güvenirlerse güvensinler bölgemizde hiçbir terör oluşumunun meydana gelmesine kesinlikle müsaade etmeyecektir. Bu kararlılığımızı bugün Zeytin Dalı Harekatı'yla ortaya koyuyoruz." dedi.

İzmit'te fetih camisi olan tarihi Orhan Camisinde sabah namazı sonrası Fetih Suresi okundu.

Başbakan Yardımcısı Işık ile AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu'nun da aralarında olduğu cemaat, Afrin'deki operasyonun başarı ile sonuçlanması için dua etti.

Cami çıkışında AA muhabirine açıklama yapan Işık, dün başlayan harekatın, Türkiye'nin bölgede hiçbir terör örgütü oluşumuna müsaade etmeyeceğinin, terörün bölgedeki istikrarsızlık oluşturma gayretine kesinlikle izin vermeyeceğinin en net göstergesi olduğunu kaydetti.

"Zeytin Dalı aslında Afrin'de yaşayan, bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimizi, Türkmen kardeşlerimizi, Arap kardeşlerimizi, bölgede yaşayan her bir insana uzatılan zeytin dalı ama aynı zamanda teröristlere gönderilen bombalardır, akıllı bombalardır. Onların kesinlikle imha edilmesiyle ilgili bertaraf edilmesiyle ilgili bir kararlılıktır." diyen Işık, şu anda orada hiçbir sivilin zarar görmemesi için büyük bir gayret ve itina gösterildiğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Işık, bir taraftan operasyon büyük bir titizlikle ve başarıyla sürdürülürken, diğer taraftan da hiçbir sivilin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Özellikle önceden belirlenen bütün hedefler, akıllı bombalar, akıllı mühimmatlarla vurulmaktadır. Bundaki amaç da hedeflenen yerlerin, bölgedeki hedeflerin dışında herhangi bir sivil insanın zarar görmemesini temin etmektir. Türkiye hiçbir şekilde, kimden destek alırsa alsınlar, kime güvenirlerse güvensinler bölgemizde hiçbir terör oluşumunun meydana gelmesine kesinlikle müsaade etmeyecektir. Bu kararlılığımızı bugün Zeytin Dalı Harekatı'yla ortaya koyuyoruz. Özellikle bölgemizde Kuzey Irak'tan başlayan ve Akdeniz'e uzatılmak istenen terör koridoruna müsaade etmeyeceğimizin en net göstergesidir. Allah bütün askerimizin, güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun."

Kaynak: