İsmail Koç

İsmail Koç

Tarihi sezonun keyfini çıkaralım

Tarihi sezonun keyfini çıkaralım

Geçtiğimiz sezon tarihi bir sezon geçiren ve 66 puan toplayarak Spor Toto Süper Lig’i üçüncü sırada tamamlayan Atiker Konyaspor hem tarihinin en başarılı sezonu yaşamış hem de UEFA Avrupa Ligi’ne grup aşamasından katılma hakkı elde etmişti.

Avrupa Kupaları macerası Atiker Konyaspor için bulunmaz bir tecrübe olacak. Tecrübe diyoruz bu o nedenle de beklentileri çok da yüksek tutmamak gerekiyor. Bu konuda öncelikle gerçekçi olmak gerekiyor. Sonuçta bu kulüp ilk defa bu alanda mücadele edecek.

Tabi bunlar yeşil beyazlıların mücadele etmeyeceği, tamamen teslim olacağı anlamına gelmiyor. Yeşil beyazlılar sonuna kadar ülkemizi Avrupa’da temsil etmek hatta gruplardan çıkmak için mücadele edecektir.

İlk defa Avrupa sahnesinde boy gösterecek bir takım için Atiker Konyaspor’un zorlu bir kura çektiği söylenebilir.  Shaktar Donetsk, Braga ve Gent Avrupa liginin en güçlü takımları arasında yer alıyor. Hatta Aykut Kocaman kura çekiminden sonra Sahaktar Donetsk için kupanın favori takımları arasında gördüğünü de söylemişti.  Belki de Atiker Konyaspor’un Avrupa macerasına en realist bakanların başında Aykut Kocaman geliyor. Rakiplerin gücü ve Avrupa tecrübesi göz ardı edilmemeli…

Atiker Konyaspor’un rakiplerinden Gent geçen sezon mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde gruplarından çıkmayı başarmıştı. Braga ve Shaktar Donetsk’in de geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final oynadığı, bu eşleşmeden galip çıkan Shaktar Donetsk’in de yarı final mücadelesinde son şampiyon Sevilla’ya elendiği göz önünde bulundurulduğunda Atiker Konyaspor’un ne kadar zorlu bir grupta olduğu ortaya çıkmış oluyor.  

Atiker Konyaspor’un ise en büyük kozu her zaman olduğu gibi Aykut Kocaman ve takım ruhu olacak. Aykut Kocaman bu takımın her şeyi. Atiker Konyaspor’un bir diğer avantajı da diğer takımlar için henüz tanınmıyor olması olacaktır. Avrupa ligi ekipleri için Atiker Konyaspor tam bir kapalı kutu. Yeşil beyazlılar bunu avantaja çevirip sürpriz sonuçlar alabilir.  

Aykut Kocaman ve öğrencileri bu sezon Avrupa Kupalarında ne yapar bilinmez ama yeşil beyazlılar ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Bundan hiçbir şüphemiz yok. Bu takım sadece Konya’nın değil, tüm Türkiye’nin temsilcisidir.

Yıllardır en zor zamanlarda bu takımın yanında olan, yağmur çamur demeden maçlarına giden cefakâr taraftar da sonuçlar ne olursa olsun Avrupa kupası maçlarının tadını çıkarmalıdır. Her sezon, her takım Avrupa Kupalarında mücadele edemiyor malum…

Bu sezon Atiker Konyaspor için her anlamda çok önemli bir o kadar da tarihi olacak. Şöyle bir geriye dönüp baktığınızda bir alt ligde Tavşanlı Linyit deplasmanından, Avrupa Kuplarına müthiş bir başarı öyküsü…

Kitabı yazılsa, filmi çekilse yeridir hani…

Buralara gelmek çok zordu ancak bu seviyelerde kalmak çok çok daha önemli…

Bu başarıların sürekli hale gelmesi ve Atiker Konyaspor’un her sene Avrupa sahnesindeki heyecanını yaşayabilmek ümidiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR