Tarım Fuarının İlgi Odağı: Tümosan

Türkiye’nin ilk dizel motor üreticisi unvanına sahip olan ve bugüne kadar ürettiği traktörlerle Türk çiftçisinin en büyük destekçisi olan TÜMOSAN, ürün yelpazesini genişleterek bir kez daha Konya Tarım Fuarının ilgi odağı oldu.
Tarım Fuarının İlgi Odağı: Tümosan

Konya Tarım Fuarı’nın Türkiye tarımı için çok büyük önem  taşıdığını ve bu fuara olan ilgi ve alakanın senenin nasıl geçeceğinin sinyallerini verdiğini belirten TÜMOSAN satış ve pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhun Olgun, “Konya fuarı Türkiye’deki en büyük, en organize ve en çok ilgi ve alakanın olduğu tarım fuarıdır. Sadece Konya ve yurt içi de değil, Ortadoğu’dan, Balkanlardan, Afrika’dan çok sayıda ziyaretçi Konya tarım fuarına akın ediyor. Türkiye’de bu kadar önem taşıyan bir fuara ev sahipliği yapıyor olmak merkezi Konya’da olan bir firma olarak bizleri gururlandırıyor. Konya tarım fuarında yapılan lansmanlar, satışlar, ürünlere gösterilen ilgi ve alaka bize tarım ile ilgili bir yılda nelerin yaşanacağının da bir göstergesi oluyor. Bu nedenle Konya fuarını çok önemsiyoruz. Konya fuarı ile ilgili hazırlıklarımız aylar öncesinden başlıyor. Bu yıl da çok kapsamlı çalışmalar yaptık. İki büyük stant hazırladık. Çünkü TÜMOSAN ailesi her geçen gün büyüyüp gelişiyor. Bu kapsamda ürün çeşitliliğimizi de geliştiriyoruz. Balya makinasından ön yükleyiciye kadar 320 adet tarımsal alet ve makine çeşidimiz bulunmaktadır.” dedi.

TÜMOSAN 2017’DE 9 BİN TRAKTÖR SATMAYI PLANLIYOR

TÜMOSAN’ın 2017 yılında 9 bin traktör satmayı planladığını ifade eden Olgun, “TÜMOSAN 2016 yılında ürün gamının hemen hemen tamamında değişiklikler yaptı. Özellikle 60 beygire kadar olan küçük traktörlerde bir takım eksiklikler vardı. Bir yıl AR-GE çalışmalarında bu eksiklikler giderildi. Gerek bağ bahçe araçları gerekse tarla traktöründe çiftçinin beklediği ürün çeşitliliğini tamamlamış olduk. Bu hazırlıklarımız 2016 yılının sonunda tamamlanmıştı. Bu sebeple de 2017 yılına çok hızlı bir giriş yaptık. Bir önceki yıla oranla satışlarımız yüzde 25 oranında artmış durumda bulunuyor. Son iki yılda İç Anadolu Bölgesinde ciddi bir kuraklık yaşanıyordu. Bu seneki yağışlarla bu telafi oldu. Gerçekten yağışlar çiftçimizin yüzünü güldürdü. Bu da çiftçimizin yeni traktör alma, tarımsal ekipmanlarını yenileme ve geleceğe daha olumlu bakma havası oluştu. 2017 yılında 9 binin üzerinde traktör satmayı planlıyoruz. 2016 yılında 7600 traktör satışımız olmuştu. Bu yıl çıtayı daha da yükselttik. Bu da yaklaşık olarak yüzde 13-14’lük bir pazar payına tekabül ediyor. 2017 yılında bu hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

30 BİNLİK ALIŞVERİŞE TRAKTÖR HEDİYE

TÜMOSAN olarak bu seneki fuarda farklı bir lansman yöntemi uyguladıklarını ve alışveriş yapan müşterilerine çekilişle traktör hediye edeceklerini söyleyen Olgun, “Bu fuarda şu anda çekilişle de kampanyasını yaptığımız 6100 serisi traktörümüz var. Bu aslında envanterimizde mevcut bir modelimizdi. Birkaç görüntü ve donanımsal özellik ekledik. Yeni kaporta tasarımı ve ergonomisiyle yenilediğimiz bir traktörümüz oldu. Bu fuarda da tanıtımını yaptığımız traktör bu oldu. Bununla birlikte geçtiğimiz yıl Ekim ayında Bursa’da lansmanını yaptığımız Konya’da yeni olan traktörlerimiz de var. Bu ürünlerimizi de Konya çiftçimize ilk defa sergilemiş oluyoruz. Bir ürünü ilanla reklamla tanıtabilirsiniz ancak biz bu kez farklı bir yol izledik. Hem stadımıza olan ilgi ve alakayı canlı tutalım hem de Konya çiftçisine bir hediye verelim dedik. Yeni bir ürün tanıtmanın en iyi yolu tüm çiftçilerimize eşit şans tanıyarak ortak etmek olduğunu düşündük. Bu amaçla da bir kampanya düzenledik.  Konya tarım fuarı süresince bizden her 30 bin liralık ürün alan müşterilerimiz bir çekiliş hakkı kazanıyorlar. Çekiliş sonunda bir çiftçimize bu sene tanıtımını yaptığımız bir traktör hediye edeceğiz.” dedi.

TÜMOSAN’IN YERLİ FORKLİFTİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

TÜMOSAN’ın çok geniş bir ürün yelpazesine sahip oldukları ve özellikle yerli üretim forkliftlerinin büyük ilgi gördüğünü dile getiren  TÜMOSAN Ekipman Satış Müdürü Nilay Kanber, “Tarım makinaları çok geniş ucu bucağı olmayan bir sektör. Fuarlar vesilesiyle de müşterilerinizle bire bir iletişime de geçebiliyorsunuz. Müşterilerimizin istekleri ve talepleriyle daha yakından ilgilenebiliyoruz. TÜMOSAN ekipman anlamında geçen yıl çok hızlı bir giriş yaptı. Firma olarak çok geniş bir ekipman ağına sahibiz. Bununla birlikte forklift üretimine de başladık. TÜMOSAN olarak Türkiye’nin ilk yerli forklift üreticisiyiz. Yerli bir üreticinin böyle bir ürünü üretmesi insanların da ilgisini çekiyor. Balya makinaları yatırımlar ile yapıldığından yem karma makinalarımız da çok büyük ilgi görüyor. Devletimizin teşvikleri de satışlarımızı olumlu manada etkiliyor. 2017 Konya fuarında bir yenilikle çiftçilerimizin karşısına çıktık. 17KW’dan 66 KW’ya kadar tarım jeneratörlerini de çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Bu ürünler özellikle tarla sulamada dalgıç motorlarda kullanılmak üzere üretildiler. Fuara da 33 ve 46 KW’lık sektörüne de geçen yıl girmiş olmamıza rağmen ciddi bir yer edindik.  Ülkemizde artık hayvancılık çok ciddi ürünlerimizi getirdik. Bu ürünümüz de ciddi ilgi görüyor.” ifadelerini kullandı

KOÇAKLAR ÇEKİLİŞLE TRAKTÖR HEDİYE EDİYOR

TÜMOSAN Bayisi olarak 13. Yılını geride bırakan Koçaklar Bölgesel TÜMOSAN bayiliğinden İsmail Koçak da 2017 Konya Tarım Fuarından memnun olduklarını dile getirerek, “2017 Konya Tarım Fuarı son derece verimli ve güzel geçiyor. Geçen seneye göre göre fuarımız hem satış hem de geri dönüşler anlamında daha hareketli geçiyor. Konya Tarım fuarı nasıl geçerse yıl da o şekilde geçer. Şu ana kadar fuarımız çok verimli geçiyor. 2017 yılı ile ilgili de beklentilerimiz de bu nedenle daha da artmış durumda bulunuyor.  Fuar boyunca firmamız TÜMOSAN’dan alışveriş yapan müşterilerimize çekilişle iki traktör hediye edeceğiz. Birincisi TÜMOSAN’ın yapacağı çekilişle diğeri de bizim bayimiz TÜMOSAN Koçaklar’ın çekiliş sonunda hediye edeceği traktör olacak. Herkesi stantlarımızı ziyarete bekliyoruz.” diye konuştu.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ