Tarım Öz dünyanın her yerinde olacak

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER
Tarım Öz dünyanın her yerinde olacak

ic-galeri-034.jpg

Tarım Öz 13.Tarım Fuarı’nda yerini aldı. Kalitelerine güvendiklerini ifade eden Tarım Öz Dış Ticaret Müdürü Serdar Usman, amaçlarının, ürünlerini kıtalararası da dahil olmak üzere dünyanın her yerine ulaştırmak olduğunu söyledi.

“Tarım Öz firması 1977 yılından bugüne kadar tarım makineleri sektöründe çalışmakta olan kalitesiyle kendisi ispatlamış firmadır”diyen Tarım Öz Dış Ticaret Müdürü Serdar Usman , “Firmanın imalatı belli makineler üzerine yoğunlaşmıştır. Bu makineler kombine hububat mibzeri dediğimiz tohum ekme makineleri çeşitli ebatlarda müşteri talep ve isteklerine göre yapılıyor. Mesela Sudan’a özel Susam ekim mibzeri buna örnek verilebilir. Normal hububat mibzerlerimizi de Azerbaycan, Hindistan, vb. 15 ülkeye ihracatımız var. İç piyasamız daha fazla. Bu firmada imal edilen ürünlerin yüzde 60’ı iç pazara yüzde 40’ı da dış pazara hitap ediyor” dedi.

GEÇMİŞTEN GELEN BAYİ AĞIMIZ VAR

Firmanın geçmişten gelen bir ağı olduğunu belirten Usman, “Bayilerin taleplerine yetişmek zor oluyor. Dolayısıyla yurt dışına pek açılamıyoruz. İç pazara ancak yetişiyoruz. Zamanla mevcut binalarımıza yapılacak olan ek binalarla kapasite artımına gidilecek. 65 işçi ile yurt içine 1500 mibzer üretiyoruz. İhracat çalışmalarımız ise Fas, Mısır, Irak, İran, Azerbaycan gibi ülkeleredir. Irak’a satışımızda ciddi rakamlara ulaşmış durumda. Bunlarda o bölgede ciddi talep görüyor. Irak çok pozitif bir Pazar” diye konuştu.

DÜNYANIN HER YERİNDE OLACAĞIZ

6 çeşit ürünlerinin olduğunu vurgulayan Usman, “Çeşitli farklı ürünler toprak hazırlamaya yönelik ürünlerimiz de var. Yapılan testler tamamen başarıyla sonuçlandı. 6 adet ürün çeşidimiz var. Bu ürünlerinde kendi arasında farklı modelleri mevcut. Tarım Öz firmasının prensibi çok fazla ürün gösterip te her şeyi satayım anlayışı değil. İnsan tanıdığı bildiği güvendiği üzerinde geliştirebileceği  işlere yoğunlaşmak. Herkes kendi yaptığı ürününü satsın. Arap Baharı bizim ticaretimizi fazla etkilemedi.  Yeni sistemimizde dünyanın her yerine ulaşmak için çalışma yaptık. Hedefimiz ürünlerimizi kıtalararası da dahil olmak üzere dünyanın her yerine  ulaştırmak. Biz kalitemize güveniyoruz.  Sizlerle elele ve işbirliği içerisinde çalışabilmek için kaliteli ve randımanlı mibzerler imal etmeyi ana hedef olarak seçmiş bulunuyoruz. Bu nedenle firmamız en son teknolojileri kullanarak çiftçimizin daha rahat ekim yapabileceği bir şekilde geliştirmiş olduğu mibzerleri itinayla ve titizlikle üretmektedir. Mibzerlerimiz, diğer ülkelerde üretilen aynı tür makinalardaki en son teknikler ve yenilikler dikkate alınarak Türk Tarımı ve çiftçisine sunulmuştur” şeklinde konuştu.