Tarsus’ta müteahhitler birliği kurulacak

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, müteahhitlerle toplantı yaptı.
Tarsus’ta müteahhitler birliği kurulacak

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, müteahhitlerle toplantı yaptı.

Belediye Meclis Salonunda müteahhitlerle biraraya gelen Başkan Can, herkesin kanun ve kurallara uyması gerektiğini, kurallara uymayanlara da yasal işlem yapacaklarını söyledi.

Tarsus'ta eksikliği hissedilen birlikteliğin müteahhitler birliği ile kurulmasıyla sona ereceğini kaydeden Başkan Can, sorunların ve problemlerin çözüm konusunda müteahhitlerin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti. Can, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, biz sizlerle sık sık toplantılar yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Biz kurum olarak hakkaniyeti uygulamaya adil bir şekilde hepinize davranmaya çalışıyoruz. Ama maalesef sizlere ne kadar yardımcı olursak olalım, yaptığımız yardımların, gösterdiğimiz toleransların bizlere eksi olarak döndüğünü görüyorum ve şahsen buna ben üzülüyorum. Çünkü biz kurum olarak bunu hak etmiyoruz. Herhangi bir sorunla karşılaştığınız zaman imar müdürlüğümüz yada başkan yardımcısı arkadaşlarımız size elinden gelen ne varsa yardımcı olacaktır. Görevleri de budur. Ama mimarlardan kaynaklanan sıkıntı, yapı denetimden kaynaklanan sıkıntı belediyemize yansıtılıyor. Bizler bir daha burada sizlerle görüşmek istedik. Şehrimizi sizlerle birlikte yönetmeyi istiyoruz ve yöneteceğiz. Gerek bizden gerekse sizden kaynaklanan sıkıntılar sorunlar olabilir. Bunları nasıl aşarız birlikte hareket etmemiz lazım ve birlikte çözüm yolları bulmamız gerekiyor. Bu yanlışlıkların bitmesini istiyorum. Düşüncem de bundan yana. Bir karar alalım ve bu karara da birlikte uyalım. Müteahhit geliyor, diğeriyle kıyaslıyor. Ben müteahhitlerin kıyaslamasına kızmıyorum. Çünkü sen bir yanlış yaparsan o örnek kötü bir örnek olur ve o örnekte kimin işine gelirse alır kullanır. Demek ki bizim arkadaşlarımız hiçbir yanlış yapmayacak ve yanlışa da meydan vermeyecek. Şahsım olarak, belediye başkanı olarak benim neznimde bütün müteahhitler aynıdır. Hepinize eşit mesafedeyim kimseye taraf değilim. Bazı notlar çıkardık, bu notları sizlerle paylaşacağım. Sizlerin de bizlerden istediği şeyler varsa sizleri de dinleyeceğim. Yol haritamızı çizelim ve bugünü milat alalım. Bu milata da hepimiz uyalım. İşin özeti ve toplantımızın gayesi bu" dedi.

Müteahhitler birliğinin önemine de değinen Başkan Can, "54 ilden büyük Tarsusumuzda halen müteahhitler birliği bulunmamaktadır. Bu birliğin kurulması ve bizimle sürekli irtibatta kalması, karşılıklı diyalog içinde olması çok önemlidir. Bu konuya ayrıca önem vermenizi rica ediyorum. Ayrıca içinizden oluşturacağınız 7-8 kişilik bir müteahhit ve inşaat mühendisi arkadaşlar grubuyla yaşadığınız sorunlarla ilgili olarak bayram sonrasında hazırlayacağınız raporu görüşmek istiyorum. Böylelikle ortak kararlar alıp uygulayabiliriz" şeklinde konuştu.

Tarsus'a yapılan ve yapılmakta olan hizmetlerle ilgili de bilgiler veren Başkan Can, müteahhitlerin sorunlarını da dinledi.

Tarsus’ta müteahhitler birliği kurulacak

Tarsus’ta müteahhitler birliği kurulacak

Kaynak: