Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

Taş-kâğıt-makas

Taş-kâğıt-makas

Büyük bir coşkuyla karşılanan Aykut KOCAMAN'ın ilk sınavı ilginç sahnelerden oluşan bir oyun gibiydi.

Hem de hepimizin bildiği Taş Kağıt Makas oyunu. Şansına ne çıkarsa dedi her iki takım da.

Öyle bir oyundu ki bu; Galatasaray oynadı Konyaspor durdu, Konyaspor oynadı Galatasaray durdu. Galatasaray atak yaptı, fakat Konyaspor bariz gol fırsatlarından yararlanamadı. İki taraf için de maç geldi geldi gitti desek yanlış olmaz lakin galibiyete yakın taraf taraflı tarafsız herkesin gözünde Konyaspor'du.

Kaçan gollerin gol olduğunu düşünsenize.

Tarihi skor bile gelebilirdi. Bu fırsatları yakalamak kolay değil, yakaladığın zaman ise golle sonuçlandırman gereken pozisyonlar bir bir hüsrana uğradı.

Kendi kalemize atılan golü ise kabullenmek mümkün değil. Kendi kalemize atılan gol karambolden olsa anlarım, yapılan ortaya ayak uzatırsın top döner anlarım, ama bu pozisyonun izahı çok zor. Kale önünde anlaşamamak telafisi güç sonuçlar getirdi resmen.

Oyuna gelince, rakibimizin cezalı ve sakat oyuncularının sayısı hayli fazla olunca genç ve sürekli forma şansı bulamayan oyuncularla çıkacağı, kağıt üzerinde Konyaspor adına şans gibi değerlendirildi ve günlerdir bu konuşuldu. Lakin 11 kişiyseniz oynarsınız. Bu gerçeği gören oyuncularımızı ve teknik ekibi tebrik etmek istiyorum. Maç sonuna kadar asla disiplini elden bırakmadılar ve biz İstanbula 3 puan için geldik mesajı verdiler.

Futbol şansının da bizim yanımızda olmaması ile hem kendi kalemize gol attık, hem de ciddi pozisyonlardan elimiz boş döndük.

Fakat değişim başladı. Özlenen ve beklenen Konyaspor geliyor. İlk yarı biraz istediğimiz gibi olmasa da ikinci yarıda ciddi bir yerde olacağımız kesin.

Konyaspor'un 1 puan almasına vesile olan penaltı pozisyonu ise bence penaltı değil. Hakemin anlık refleksi ile beyaz noktayı gösterip "Var" dan da bu kararın doğrulanması benim açımdan şaşırtıcı karar oldu.

Ama futbol böyle işte, birileri kendi kalesine gol atar 60 dakika susan taraftar şahlanır, penaltı ile 90. Dakikada skora eşitlik gelince klasik İstanbul taraftarı küfre sığınır...

Keşke böylesine bir durum izlemeseydik.

Netice itibariyle 1 puan Galatasaray deplasmanından alınan iyi puandır. Can yakacak bir Konyaspor ise az zaman sonra sahalarda olacağa benziyor. Bu Maç ile de ispatlandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR