Taşeron işçilerin kadro sevinci

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesinde çalışan 150 güvenlik görevlisi, kadroya geçişlerini kutlamak için mevlit okutup yaklaşık 2 bin kişiye...
Taşeron işçilerin kadro sevinci

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesinde çalışan 150 güvenlik görevlisi, kadroya geçişlerini kutlamak için mevlit okutup yaklaşık 2 bin kişiye yemek ikram etti.

Ahmet Yesevi Camisi'nde ikindi namazından önce taşeron işçilerin kadroya geçişleri ve tüm şehitler için mevlit okutuldu. İkindi namazının ardından cami bahçesine kurulan masalarda yaklaşık 2 bin kişiye etli pilav ikram edildi.

Yemeğe katılan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin kadroya geçmesiyle mutlu bir an yaşadıklarını söyledi.

Taşeron kadrosunda iş güvencesi bulunmayan ve daha zor şartlarda çalışan kişilerin kadroya geçtiğini anımsatan Ayrancı, "Onların sevinçleri çok büyük, biz de onların sevinçlerine ortak olmak istiyoruz. Güvenlik, temizlik, peyzaj ve diğer unsurlarda hizmet veren 310 arkadaşımız kadroya geçti. Bunlardan 150'si güvenlik personeliydi. Onlar da şükür için mevlit okuttu ve sonrasında da burada bu şükürlerin edası olarak verilen yemeğe iştirak ettik." diye konuştu.

Güvenlik amiri Ömer Susam da kadrodan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

Susam, "Şehitlerimiz için kurban kestik, Allah kurbanımızı kabul etsin, şehitlerimize rahmet eylesin. Çok şükür sabrettik, sabrımızın sonu selamet oldu. Kadromuz hepimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Yemeğe, üniversite personeli, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: