‘Taşkent’e hizmetlerle dokunduk’

2004 yılında Taşkent ilçesine bağlı Çetmi Mahallesinde başlayan Başkanlık serüvenine 2014 yılında seçildiği Taşkent Belediye Başkanlığı göreviyle devam eden Başkan Osman Arı, ilçede her insanla temas kurduklarını söylerken yaptıkları yatırımlarla da Taşkent’in refah seviyesini yükselttiklerini söyledi
‘Taşkent’e hizmetlerle dokunduk’

2004 yılında Taşkent ilçesine bağlı Çetmi Mahallesinde başlayan Başkanlık serüvenine 2014 yılında seçildiği Taşkent Belediye Başkanlığı göreviyle devam eden Başkan Osman Arı, ilçede her insanla temas kurduklarını söylerken yaptıkları yatırımlarla da Taşkent’in refah seviyesini yükselttiklerini söyledi

takent-112.jpg

Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptıkları hizmetleri paylaştı. AK Parti çatısı altında hizmetlere hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Başkan Arı, “Partimizin her daim yanındayız ve çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz” dedi. Belediyeler yasasından önce Çetmi Mahallesinde görev yaptıklarını dile getiren Osman Arı, “2004’te Taşkent İlçe merkezine bağlı Çetmi Mahallesinde Belediye Başkanı seçildik.

İlk seçimimizde yüzde 51 oy oranına sahiptik. Başkanlık sürecimizde yolda kalanların yanında olduk. Yarası olanların merhemi olduk. Hamd ediyoruz ki 5 yılın sonunda ikinci kez seçime girdik ve Türkiye’de bir rekor kırıp oranımızı 20 puan artırarak yüzde 69 oy oranıyla yeniden başkan seçildik. 2009’dan 2014’e kadar 5 yıl daha orada göreve devam ettik. Aynı şekilde o kadim beldemize emek verdik, sevindik, üzüldük ancak çok çalıştık. Bir beş yıl daha görev için talip olduğumuzda yüzde 69 olan oy oranımızı yüzde 82.5’e çıkardık. Bir Türkiye rekoru daha kırdık. Belediye Başkanı olsak da Kaymakam olsak da Vali olsak da önemli değildir. Bizler için önemli olan iyi insan olmak ve inancı sağlam şekilde yaşamaktır. Dolayısıyla tarih 2014’e geldiği zaman büyüklerimizin takdiriyle AK Parti’den Taşkent Belediye Başkanı Adayı olduk” ifadelerini kullandı.

taeknet.jpg

‘HER İNSAN BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR’

Taşkent Belediye Başkanlığındaki ilk dönemlerinde 5 yıl boyunca yoğun şekilde çalışarak ilçeye büyük emekler verdiklerini kaydeden Osman Arı, “Taşkent’in bir mahallesi olan Çetmi’den buraya milletimizin teveccühü ve Rabbimizin takdiriyle beraber AK Parti’den Belediye Başkanı seçildik. Geçmiş olan 5 yıl içinde bu ilçeye çok büyük emekler verdik. Gece gündüz demedik. Çok çalıştık. Aynı coğrafyanın, aynı bahçenin gülleriyiz. Dolayısıyla hayatımız boyunca kimseyi ötekileştirmedik. Kimseye farklı bakmadık. 1 yaşında babasını kaybetmiş yetim bir insanım. Baktığım gördüğüm tek şey, her insan bizim için çok değerlidir. Bunun için kim gelirse kapımızı açtık. Herkesin sorunlarıyla birebir ilgilendik. Böyle çalışarak 16 yılı geride bıraktık. Ancak şuanda Taşkent’te geçen yıllar sonrası kalıcı birbirinden güzel eserleri hayata geçirdik. Yapmış olduğumuz eserlerin tamamını verdiğimiz sözler üzerine yaptık. Allah yardım etti ve bu günleri gördük” şeklinde konuştu.

takent.jpg

‘İLÇEMİZE ÖNEMLİ YATIRIMLAR KAZANDIRDIK’

Taşkent’e önemli yatırımlar kazandırdıklarını belirten Başkan Arı, “Göreve geldiğimizde ilçemizde kaloriferli bina yoktu. Hem sağlık hem de eğitim alanında ciddi sıkıntılarımız vardı. Ancak biz hem altyapıda hem eğitimde hem sağlıkta hem de sosyal anlamda ilçemize önemli yatırımlar gerçekleştirdik. En az yüz yıllık yatırımı 5 yılda gerçekleştirdik. Bu yatırımlar bir şekilde yapılır da bizim için aslolan insanlar arasında sevgi bağı kurmaktı. Bunu hallettik. İnsanlarımızla bir, beraber ve dost olduk. Bugünlere geldik. Taşkent’te hangi sokağa giderseniz gidin hamd ediyoruz ki Osman Arı ile alakalı hiç kimse kötü anlamda bir serzenişte bulunmaz. Çünkü bir duamız vardı. ‘Allah’ım eğer yoldan çıkacak, yanlış yapacak olursak bizim canımızı bu bedenden ayır’ diye dua ettik. Ölene kadar da bu böyle devam edecektir. Saygımız insanadır, doğayadır, canlıyadır” dedi.

takent-2.jpg

‘VEFA BORCUMUZU ÖDÜYORUZ’

Taşkent’e vefa borçlarının olduğunu ve bunu ödemek için gayret sarf ettiklerini dile getiren Başkan Arı, “Her hemşerimizin nişanına, düğününe, cenazesine katılmaya çalıştık. Önümüzdeki zamanlarda belki bizler de bu diyardan göçeceğiz. Tekrar geldiğimizde herhangi bir hemşerimizin yanında çay içebilmek, hasbihal edebilmek istiyoruz. Bizler bu memleketin çocuğuyuz. Sonsuz hamd ediyoruz. İlçemizde yaşayanların yüzde yüzünü tanıyoruz. Yüzde 95’ini de isim olarak biliyoruz. Burada yıllardır görev yapıyoruz. Belediye Başkanlığı öncesinde de buranın havasını aldık, suyunu içtik. Bu kadim ilçeye borcumuz vardı. Bu borcu ödemek için de çok fazla emek verdik. Heyecanla çalıştık. İnsanlarla bir araya geldik. Çok çalışarak bunun karşılığını vermeye gayret gösterdik” diye konuştu.

takent-144.jpg

‘İNSANLARLA DAHA DA YAKINLAŞACAĞIZ’

İlçedeki ikinci başkanlık dönemlerinde insanlarla daha da yakınlaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Osman Arı, “2019 yılında seçime tekrar girdik. Tüm samimiyetle söylüyoruz ki, ilçemizde oturmayan binlerce insan oyunu kullandı. Tek bir amaçları vardı. AK Parti’yi ve Osman Arı’yı devirmekti. Ancak burada ne yaparlarsa yapsınlar, kimi tehdit ederlerse etsinler, binlerce insan getirmiş olsalar da aklıselim, feraset sahibi insanlar bu işe izin vermedi. Onun için bir kez daha söylüyoruz ki, daha çok çalışmalıyız. Daha çok gönüllere dokunmamız, onlarla bir araya gelmemiz gerekiyor. Allah’a hamd ediyoruz. Bundan sonra insanlarla daha da çok yakınlaşacağız. Kendi istikametimiz çerçevesinde devam edersek herkes bu yoldaki samimiyetimizi bir kez daha görür” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU/ YENİ HABER GAZETESİ