Taşkentliler Kiraz Festivali’nde buluştu

Taşkent Belediyesi tarafından düzenlenen Taşkent Turizm ve Kiraz Festivali yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Taşkentliler Kiraz Festivali’nde buluştu

Taşkent Turizm ve Kiraz Festivali etkinlikleri yoğun bir katılımla gerçekleşti.  Festivale AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Taşkent Kaymakamı Halid Yıldız, Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu ve Taşkent halkı katıldı. Mehteran eşliğinde Protokol yürüyüşü ile başlayan festival, Belediye binası önünden Sultan pınarına ve oradan da festival alanına kadar devam etti. Daha sonra Festival alanında kurulan ve festival boyunca açık kalacak kermesin açılışı yapıldı. Açılışın ardından misafirlere, katılımcılara ve Taşkent halkına geleneksel Konya pilavı ikram edildi.

taskent-festival-(1).jpg

TAŞKENTİ BEREKETLİ BİR GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Programda konuşan Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, bayram gününde,  kardeşliğin, birlikte olmanın ve yürek yüreğe vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. “Taşkent’i geçmişi gibi bereketli bir geleceğe hazırlıyoruz” diyen Başkan Arı, “Bilinir ki ilçemiz Pirlerin, Sultanların, Horasan Erleri’nin yurt edindiği diyardır. Bu diyar Uzun Şeyh’in manevi ikliminde beslenmiş, yoğrulmuş güzide bir ilçedir. Biz de bu bereketli ve kadim ilçemize hizmet etmeyi görev değil aşk bildik. İki yıl önce bize tevdi ettiğiniz bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirebilme adına 15 Mahalle ve ilçe merkezimiz olmak üzere yoğun ve kapsamlı bir çalışma hamlesi başlattık. Büyük atılımları gerçekleştirmek için; ilçenin her türlü ihtiyacını karşılayacak projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Geleceğe damgasını vuracak ‘Model’ ve ‘Örnek’ şehircilik adımları kararlılıkla atılmaya başlanmıştır. Bizim tek bir isteğimiz var. Taşkent, bölgenin parlayan yıldızı olmalı. Bunun içinde canla başla, geceyi gündüze katarak çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

taskent-festival-(4).jpg

BURADAKİ ÇOCUKLAR AHMET DAVUTOĞLU OLUYOR

“Taşkent’in iklimi zordur” diyen Taşkent Kaymakamı Halid Yıldız ise”Buralarda eğitim öğretim görmekte zordur. Bu zorluğun hikmeti ki buralarda doğan çocuklar zorluklarla mücadeleyi öğreniyor. Buralarda doğan çocuklar Abdullah Başçı oluyor, Ülkesine ve milletine hizmet eden Ahmet Davutoğlu oluyor.” İfadelerini kullandı.taskent-festival-(2).jpg

HER SOKAKTA ADIMLARIMIZ VAR

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı da “Taşkent’in her sokağında adımlarımız var. Her köşesinde anımız var. Buralar kadim bir medeniyetin oluştuğu ilçe. Bu topraklarda doğanlar ülkesine, milletine hizmet etmeyi kendilerine ilke edinirler. Hizmet etmek için yola çıktığımız bu yolda bizleri yalnız bırakmayan Konyalı, Taşkentli hemşerilerimize teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu. AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise Torosların zirvesinde, Kıble Kayası'nın gölgesinde Taşkentlilerin engin gönülleri ile buluşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Program yöresel halk oyunları ve Kültür Bakanlığı Sanatçılarının ‘Birlik, beraberlik ve vatan sevgisi’ parçaları ile devam ederken havai fişek gösterisi ile son buldu.

taskent-festival-(5).jpg

taskent-festival-(3).jpg

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ