Taşkentliler Turizm ve Kiraz Festivali’nde buluştu

Taşkent Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Taşkent Turizm ve Kiraz Festivali yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Taşkentliler Turizm ve Kiraz Festivali’nde buluştu

2. Taşkent Turizm ve Kiraz Festivali etkinlikleri yoğun bir katılımla gerçekleşti.  Mehteran eşliğinde Taşkent Kent Meydanı’ndan protokol yürüyüşü ile başlayan festival, Belediye binası önünden Sultan pınarına ve oradan da festival alanına kadar devam etti. Festival, uzaktan yakından gelen misafirlere yemek ve kiraz ikramıyla devam etti. Vatandaşların bayramını kutlayan Ahmet Davutoğlu, “İdrak ettiğimiz Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyorum. Rabbim bu güzel günlere yeniden kavuştursun. Biz bu memleketi boşuna sevmiyoruz. Bu kadar güzelliği içinde barındırdığı için seviyoruz, havası, suyu, dağı, kirazı bu kadar güzel olduğu için seviyoruz. Sizin bizi sevdiğiniz gibi, muhabbetle kucakladığınız gibi, bizler de sizi seviyoruz, sağ olun, var olun” şeklinde konuştu.

‘BİZ BU TOPRAKLARA SADECE SEVGİ TOHUMLARI EKMEYE GELDİK’

Davutoğlu, “Biz her zaman söylediğimiz gibi Hz. Mevlana’nın prensibiyle, ilkesiyle, onun şiarıyla hareket ediyoruz. Öyle demiştik 1 Kasım günü aynı şeyi söylüyoruz. Biz bu topraklara sadece sevgi tohumları ekmeye geldik. İşte bugün de, burada bu sevginin nişanelerini görüyoruz. Allah bu muhabbeti gönlümüzden eksik etmesin. Birbirine sevgiyle, muhabbetle selam verenlerden eylesin. Ülkemizi inşallah bir daha 15 Temmuz’da olduğu gibi acılarla karşılaştırmasın. İslam dünyasındaki gönül coğrafyamızdaki bütün acıları dindirmeyi de bize nasip eylesin.” Diye konuştu.

TAŞKENT’İN HER KÖŞESİ BİLGİDİR

Taşkent Kaymakamı Halid Yıldız ise buralarda yaşanılan zorlukların birer eğitmen oluşunun altını çizerek; “Buralarda bulunmak, buraların havasını solumak herkese nasip olmaz. Taşkent’in her köşesi birer bilgi, tecrübe merkezidir. Gelin sizlerde evlatlarınızın eğitimini Taşkent’te almasını sağlayın. Ben burada olmaktan, evladımın burada büyümesinden dolayı mutluyum. Taşkent bizim için önemlidir ve biz Taşkent’i seviyoruz.” dedi.

TAŞKENT, BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLMALI

Bayram gününde,  kardeşliğin, birlikte olmanın ve yürek yüreğe vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, “Taşkent’i geçmişi gibi bereketli bir geleceğe hazırlıyoruz. Bilinir ki ilçemiz Pirlerin, Sultanların, Horasan Erleri’nin yurt edindiği diyardır. Bu diyar Uzun Şeyh’in manevi ikliminde beslenmiş, yoğrulmuş güzide bir ilçedir. Biz de bu bereketli ve kadim ilçemize hizmet etmeyi görev değil aşk bildik. 2014 yılında bize tevdi ettiğiniz bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirebilme adına 15 Mahalle ve ilçe merkezimiz olmak üzere yoğun ve kapsamlı bir çalışmalara devam ediyoruz. Taşkent, bölgenin parlayan yıldızı olmalı. Bunun içinde canla başla, geceyi gündüze katarak çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Festival, akşam mahalli ve devlet sanatçılarının konseri ile son buldu.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ