Taşkent'te büyük coşku

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçeceğini açıklaması, Davutoğlu'nun memleketi Konya'da yaşayan akrabaları tarafından sevinçle karşılandı.
Taşkent'te büyük coşku

AA ekipleri, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkan adayını açıkladığı dakikalarda, Davutoğlu'nun Konya'nın Meram ilçesinde yaşayan halasının oğlu Rıdvan Yüceaktaş'a konuk oldu.

Basın toplantısını büyük heyecanla izleyen Yüceaktaş, Davutoğlu isminin açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşadı. Duygularını AA muhabiri ile paylaşan Yüceaktaş, Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı olmasını beklediklerini, isminin açıklanmasının ardından ise büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.

Yüceaktaş, "Kendisinin doğumunu babasına ben müjdeledim. Babası rahmetli de bana bunun karşılığında para verdi. Onu hala saklarım" dedi. Yüceaktaş, küçük yaşta annesini kaybeden Davutoğlu'nun bugünkü koşullara kolay kolay gelmediğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Çok sevinçliyim. Ahmet hocam Konyamızın ve Türkiyemizin gururudur. Allah bu millete ve devlete böyle insanlar versin. Evine girmiyor, çoluğunu çocuğunu görmüyor. Milleti ve memleketi için gece gündüz çalışıyor. Allah'ım yolunu açık etsin. Bu makamda da başarılı olacağına inanıyorum. Sabahtan beridir evdeyim, sürekli haber kanallarını izliyorum. Akrabalarımla ve Taşkent ile sürekli irtibat kuruyorum."

Davutoğlu'nun annesini kaybetmesinin ardından kendisine babaannesinin baktığını aktaran Yüceaktaş, şöyle devam etti:

"Kendim bizzat şahit oldum. Çünkü biz Ahmet ile beraber büyüdük. Ondan yaşça büyüğüm. Biz onlara giderdik, onlar da bize gelirlerdi. Ahmet daha çocuktu, ufaktı annesini kaybettiğinde. Evleninceye kadar kendisine babaannesi baktı. Babaannesi ona; 'dallanasın, budaklanasın, pürlenesin kuzum' diye dua ederdi, böyle seslenirdi. Bak şimdi dünya ayağına geliyor hocamın. Bu, dualarla oldu. Herkesten dua alırdı, ihtiyarları ziyaret eder, dualarını alırdı." 

- "Geleceğin Başbakanı Davutoğlu deniliyordu"

Davutoğlu'nun siyasete girdiği yıllarda "geleceğin Başbakanı" olarak nitelendirildiğini anlatan Yüceaktaş, "Konyamız onu çok seviyor. Seçimlerde de ona gereken desteği veriyor. Sanayiciyim, bize hep, 'bu adam geleceğin Başbakanı' diye söylerlerdi. Konyalılar bunu hep söylerdi. Ben de hep inşallah diye dua ettim. Rabbim de yardım etti" ifadelerini kullandı.