Taşkent’te tarım çalıştayı

Taşkent’te tarım çalıştayı

Tarım üretimini kalkındırmayı hedefleyen bir projeye imza atıldı.

Bilindiği gibi Taşkent’te 18 Temmuz 'da Turizm ve Kiraz Festivali gerçekleştirilmiş ve yoğun bir katılım sağlanmıştı. Taşkent Turizm ve Kiraz Festivali’nin 2’nci ayağı 4-5 Ağustos tarihlerinde yurt içi ve yurt dışından 10 profesyonel fotoğrafçı katılımı ile gerçekleşmiş olup, elde  edilen fotoğraflar jüri tarafından değerlendirilmişti ve o fotoğraflarla “Taşkent Değerler Albümü” hazırlık çalışmaları başladı. 3’ncü ayağında ise Tarım  Çalıştayı olarak icra edildi.

Alanında uzman kişilere verilen eğitime çiftçilerin üretimini yaptıkları kiraz  fidanları, kiraz ağaçları, ağaç tanımı, çeşitleri hakkında bilgiler verildi. Meyve ağacına zarar veren haşereler tanıtıldı ve çözüm yolları hakkında bilgiler sununldu, bununla birlikte gübreleme, budama vs alanlarında  bilgiler verilerek  çiftçilerin daha verimli ürün almaları hedeflendi.

Programa lçe Kaymakamı Halid YILDIZ, Belediye Başkanı Osman ARI, İl Tarım Müdürü Seyfettin BAYDAR, Konya Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah SUN, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Ensitü Müdürü Fatih ÖZDEMİR, kiraz üretimine destek veren çok sayıda katılımcı, toprağın asil dostları çiftçiler ve basın mensupları katıldı.