Taşovalı kadınlardan Cizre'deki güvenlik güçlerine destek

Taşovalı kadınlardan Cizre'deki güvenlik güçlerine destek

Taşovalı kadınlar, terör örgütüne karşı mücadele eden Şırnak'ın Cizre ilçesindeki güvenlik güçleri için pasta, börek ve yöresel yemekler hazırladı.

Taşova Kaymakamlığı ile belediyesinin organizasyonuyla kadınlar, yaptıkları pasta, börek ve yöresel yemekleri kolilere koyarak, Cizre'deki güvenlik güçlerine ulaştırılmak üzere kargoya teslim etti.

Kaymakam Kudret Kurnaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güneydoğu'da terör örgütüyle mücadele eden güvenlik güçlerini unutmadıklarını göstermek amacıyla sembolik ancak anlamı büyük bir katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

Cizre'deki güvenlik güçlerine, annelerinin yemeklerini hatırlatmak istediklerini dile getiren Kurnaz, "Vatanımızı, milletimizi savunuyorlar. Allah güç kuvvet versin. Terör belasından milletimiz, vatanımız tez zamanda kurtulur inşallah. Duamız budur. Böyle olacağına da kesinlikle inanıyorum. Bu organizasyonda emeği geçen hanımlara çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Bayram Öztürk de güvenlik güçlerine manevi destek vermek amacıyla kadınların yemekler hazırladığını belirtti.

Öztürk, "Devletimiz güçlüdür. Elbette oradaki asker ve polisimize yiyeceklerini veriyordur. Amacımız oradaki insanlarımıza ve güvenlik güçlerimize manevi destek olmak. Gönderdiğimiz yiyeceklerle, sembolik anlamda da olsa oradaki kardeşlerimizin arkasında olduğumuzu göstermek istedik" dedi.