Tatilini kesen veya ertelemek isteyenlere kolaylık

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Ayık, tatilini erken kesip geri dönen kamu personeline, konaklama yapmadığı gün sayısı bedelinin hiçbir kesintiye uğramadan iadesinin yapılacağını söyledi.
Tatilini kesen veya ertelemek isteyenlere kolaylık

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakanlık'ın 18 Temmuz 2016 tarihinde 1. Mükerrer Resmi Gazetesinde yayınlanan genelgesine istinaden TÜROFED olarak, tatilini erken kesip geri dönen kamu personeline, konaklama yapmadığı gün sayısı bedelinin hiçbir kesintiye uğramadan iadesinin yapılacağını kaydetti.

İleriye dönük rezervasyon yaptırmış kamu personellerinin önceden ödemiş oldukları tatil bedellerinin de hiçbir kesintiye uğramadan ve herhangi bir no-show bedeli (Müşterinin yer ayırttığı halde otele gelmemesi durumunda oda fiyatının tazmin edilmesi) iadesinin yapılacağını vurgulayan Ayık, sözlerine şöyle devam etti:

"Münferit seyahat edenlerin yaptırmış olduğu münferit veya bir acente üzerinden paket tur alarak yaptırmış oldukları rezervasyonlar için de aynı uygulama geçerli. Bu şekilde rezervasyon yaptırmış misafirlerin tatillerini ertelemek istemeleri durumunda, yine herhangi bir bedel ve kesinti talep edilmeden ertelemelerin yapılması hususlarında gereği yapılacak."