Dr. Bekir Mehtap

Dr. Bekir Mehtap

Tatsız ve keyifsiz bir hafta

Tatsız ve keyifsiz bir hafta

Deplasmanda Başakşehir gibi zorlu bir rakiple karşılaşan temsilcimiz maalesef eli boş döndü. 2 haftadır santrforsuz oynayan Konyaspor, bu maçta yeni transferleri ile başlayacak mı acaba derken, karşılaşmaya geçen haftaki Gençlerbirliği maçında kazanan kadroyla başladı.

Müsabakanın 20. dk’sına kadar ortada geçen karşılaşma, maalesef bu dakikadan sonra tamamen Başakşehir’in kontrolünde geçti dersek yanlış olmaz herhalde.

Hafta için adeta Sevilla’ya kök söktüren Başakşehir’in gücünü ve kalitesini göz önünde bulundurursak, maçın bu şekilde geçmesi beklenmeyen bir durum da değildi elbette.

59.dk’da gelen gole kadar, Başakşehir golün sinyallerini defalarca verdi fakat Konyaspor maç boyunca rakibe hiçbir önlem alamadı.

Konyaspor yediği golden sonra biraz kendine gelip pozisyon bulmaya başlasa da yakalanan pozisyonlar çok kolay harcandı ve hücumdaki etkinlik saman alevi gibiydi. Şu bir gerçek ki; Başakşehir Konyaspor’u iyi analiz etmiş ve maç boyunca sürekli oyunun yönünü değiştirerek, Konyaspor’un direncini ve zaten yetersiz olan fizik gücünü neredeyse daha aşağılara çekti.

Özellikle duran toplarda uyguladıkları organizasyonlar Konyaspor’a zor anlar yaşattı. Nitekim 2. golde bir duran top organizasyonunda 83.dk’ da Mahmut’un kafa vuruşu ile geldi. 3.hafta sonunda görünen şu ki, Konyaspor’da geçtiğimiz 2 haftada da gördüğümüz gibi, hücumdaki etkinlik tamamen bireysel oyunculara bağlı.

İlk hafta Fofana, ikinci hafta Musa Araz’ın beklenenin üzerinde performans göstermesi takım performansına katkı sağlarken, bu maçta böyle bir performans göremedik. Bu da hücumda Konyaspor’u son derece etkisiz kıldı.

Konyaspor 88. dk’da kaleci Volkan’ın hatasında durumu 2-1’e getirse de sonucu değiştirmek için yeterli değildi. Maçın son bölümlerinde, savunmanın en gayretli oyuncusu olan Ali Turan’ın kırmızı kart görmesi de en büyük kayıplardan biriydi.

Yeni transferler Ezekiel ve Malick için söylenecek söz yok. Şahsi fikrim, bu oyuncular kesinlikle bu takımın oyuncusu değiller, hatta Süper Lig oyuncusu değiller. Konyaspor savunma ve hücum hattındaki mesafeyi kapatmadığı sürece orta sahadaki boşluklar ilerleyen haftalarda daha da belirgin hale gelecek gibi görünüyor.

Kısacası bu maçta bizleri üzen maçın skoru değil, oynanan futbol. Aynı zamanda da takım performansı. Bu hafta ve bayram Konyaspor için keyifsiz geçecek fakat her şeye rağmen desteğe ve inanmaya devam etmeli. Tam da Konyaspor’un en ihtiyacı olduğu dönemde...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Bekir Mehtap Arşivi
SON YAZILAR