TAV’ın 'engelsiz havalimanı' uygulamaları BM'de örnek gösterildi

TAV Havalimanları tarafından işletilen havalimanları engelli yolcuların tüm hizmetlerden eşit olarak faydalanabilmesi dolayısıyla BM'de "iyi örnek" olarak anlatıldı.
TAV’ın 'engelsiz havalimanı' uygulamaları BM'de örnek gösterildi

TAV Havalimanları tarafından işletilen havalimanları engelli yolcuların tüm hizmetlerden eşit olarak faydalanabilmesi dolayısıyla BM'de "iyi örnek" olarak anlatıldı.

BM Engelli Hakları Sözleşmesine taraf devletlerin 9. toplantısı kapsamında New York’ta "Küresel Erişilebilirliğin Kazanımları" isimli yan etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte TAV İstanbul İSG ve Çevre Müdürü Emrah Gürer ve Terminal İşletme Müdürü Barış Temur, TAV Havalimanları İş Geliştirme Koordinatörü Fatih Ömür ve TAV Ege İSG ve Çevre Koruma Şefi İsa Komi "TAV Erişilebilir Örnek ve Öncü Havalimanı Uygulamaları" başlıklı sunum yaptı.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü de konuya ilişkin, "TAV olarak, yedi ülkede işlettiğimiz 14 havalimanında yılda 100 milyondan fazla yolcuya hizmet veriyoruz. Yolcu memnuniyetini tüm operasyonlarımızın odağına koyuyoruz. Bu kapsamda, havalimanlarımızda sunulan tüm hizmetlerin, tüm yolcularımız için erişilebilir olmasını sağlamayı ana sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Atatürk, ardından da Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarının engelliler için erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla çeşitli uygulamaları hayata geçirdiklerini dile getiren Ünlü, "Bu çalışmalarımızın WDU ve GlobalGroup gibi uluslararası kuruluşlar tarafından onaylanması ve BM’de örnek olarak sunulmasından gurur ve mutluluk duyduk." dedi.